Hübsch… hübsch… Hubschrauber

De countdown is nu toch wel echt begonnen en het begint echt te kriebelen!!! De laatste 2 dagen van 2018 en nog precies een maand tot de officiële start van de Rallye8000 in Rostock, Duitsland. Een dag eerder (dinsdag 29 januari) kan je ons komen uitzwaaien vanaf Fellenoord 17 in Eindhoven, waar wij om 9 uur vertrekken! Daar begint ons avontuur, onze actie voor Het Nationaal Ouderenfonds. De eerste dag rijden wij rustig richting Rostock, kunnen we vast een beetje wennen aan hele dagen in de auto, kunnen we rustig alle navigatiesystemen een goed plekje geven, wat vrachtwagenchauffeurs afluisteren met ons bakkie, de achterbank functioneel inrichten zodat we makkelijk bij onze voorraad kunnen en nog een beetje oefenen met de auto… Dit jaar voor het eerst automaat… eens kijken of we daarmee ook dit jaar op de weg kunnen blijven.

Eind van de dag kunnen we heerlijk uitrusten het luxueuze starthotel Neptun in Rostock! De website van het hotel beloofd prachtige zeezichten, een boulevard om de hoek en heerlijke wellness faciliteiten…. We zullen er waarschijnlijk weinig van zien.. Wél zullen we onze mededeelnemers voor het eerst in real life ontmoeten. Via de WhatsApp is er al regelmatig contact, kerstwensen, filmpjes, grapjes en ook prachtige verrassingen!!! Zo ook gisteren….

Iets met ein Hubschrauber am Nordkapp…. AAAAHHHHH…. JEEEEHHHH.. .Wij hebben ons ingeschreven!!! Een rib uit ons lijf, maar hopelijk een fantastische ervaring rijker!

Ons hotel aan de finish werd inmiddels ook bekend gemaakt via de groepsapp van de Rally. Het prachtige Linder Castle Hotel Prague, gelegen in de oude binnenstad van Praag. Ilse klom gelijk in haar mail… helaas… in het weekend niet bereikbaar voor reserveringen… Ehhhhhhh… serieus????? Een hotel????? Dan maar via het contactformulier van de website… zullen nog even geduld moeten hebben tot we de bevestiging ontvangen…

Gelukkig konden we de rest van de zaterdag nuttig besteden aan de verdere voorbereidingen. Stiekem gaat er best wat tijd inzitten en zijn wij sinds half november ieder weekend een volledige dag samen in de weer. Dit weekend stond er onder andere knutselen met karton op het programma. Uit een grote kartonnen doos voor een race car office chair (jaja…. Overal moet snelheid inzitten 😂) sneed Ilse de contouren van de grill van de Audi uit. Dit om de Audi te bedekken tegen de vorstelijke kou van -40 graden in het hoge noorden. En nee… ze sneed niet in de vloer, enkel in het karton 😉.

Verder verstuurde wij alle logo’s van de – tot nu toe toegezegde – sponsoren door naar de bestickeraar. Samen met de instructies van de rally organisatie, want er komen nog wat stickers van de sponsoren van de organisatie bij.

Deze week kwamen er nog twee sponsoren bij! Dank je wel aan Xtra4People en FA Finance! Nico en Jeroen, twee fantastische ondernemers die met hun donatie aan ons het leven voor een aantal ouderen in Nederland een stukje mooier maken! Er zijn nog een paar plekjes over op onze auto… wil je ook bij ons op de auto, wacht dan niet langer en contacteer ons nog deze week!

 

 

Wat deden we nog meer… Ilse ging bij Paul langs om de ontbrekende auto onderdelen van onze checklist te bestellen en afspraken te maken voor het op- en inbouwen van alle apparatuur. Milieusticker voor Duitsland besteld. Vignetten voor alle EU landen ging helaas niet, de ANWB had enkel Oostenrijk en Zwitserland beschikbaar. We zullen dus toch ter plekke aan de grensovergangen het één en ander moeten regelen.

Beide navigaties werden deze week geüpdatet zodat we ook de nieuw aangelegde routes weten te vinden voor als we weer eens de andere kant op willen rijden… En voor degene die ons nog niet zolang volgen, jullie zijn gewaarschuwd, niet gelijk in paniek raken als wij een andere route nemen, een andere col nemen, een ander land doorrijden… het komt echt goed 😃! En mochten onze navi’s alsnog uitvallen, dan hebben we ook nog alle landkaarten van heel Europa bij ons… Dit ladiesteam is niet voor één gat te vangen 😉.

Naast alle voorbereidingen vierden wij deze week natuurlijk ook Kerst! Ilse ging kerstdobbelen met de familie en kwam met een mooie nieuwe theedoos thuis. Ze maakte een heus restaurantwaardig 3-gangen kerstmenu – inclusief de bresaolo die ze speciaal in Lommel ging halen –  en een pecan peren taart die met applaus ontvangen werd! En ze lag een dag heerlijk in de sauna en op de massagetafel ergens in het Brabantse land.

Esther genoot op kerstavond samen met de kids van alle lichtjes op het Begijnhof en Grote Markt in Turnhout en had een heerlijke rustige Kerstdag met het gezin. ’s Avonds zat ze met zoonlief urenlang buiten in de vrieskou bij de vuurkorf, glaasje prosecco, sterrenhemel, marshmallows roosteren boven het vuur zalig! Op 2e kerstdag kon ze niet meer stilzitten en besloot de kelder, de garderobekasten en de auto eens uit te mesten…

Tussendoor werkten deze dames ook gewoon door, soms vanuit huis, soms vanuit kantoor Fellenoord, rustig op de weg, rustig op kantoor, een heerlijke werkweek!

Fysiek was het een rustige week, de sportzaal in Vosselaar was dicht dus start Esther pas in het nieuwe jaar met haar personal trainer. De trainer van Ilse had vakantie…. Maar dat stopt deze twee dames natuurlijk niet, wij gingen zelf aan de gang… maar of dat zo’n goed idee was… Ilse deed haar loopschoenen aan en liep 5 kilometer door Wijchen… met als gevolg dat haar heupen in de kreukels liggen. En Esther… die dacht eens de botsauto’s uit te proberen… en kwam er met gekneusde duim uit… oh oh oh.. dat beloofd…🙈 Herkansing in het zwembad ging iets beter..

Verder dwaalden Ilse haar gedachten regelmatig af naar het tropische Curaçao… foto’s van zonsondergangen vanuit haar favoriete strandtent 🏝 doen haar keer op keer stralen van oor tot oor! Nog maar 1 week en 5 dagen? Of zoiets? En zo waren er nog meer geluksmomentjes deze week… Een WhatsApp berichtje uit Lommel met “Mama, wanneer komt jouw baas weer bij ons spelen?” deed Ilse haar hart smelten. En een heuse geluksmunt! Dat gaat ons uiteraard de overwinning opleveren! Het weekend werd afgesloten met weg zwijmelen in de bios… VIP seats inclusief bediening… dus laat de latte macchiato met zoete popcorn 🙃🙃🙃 maar komen! Heerlijk genieten bij “All you need is love”… Als Robert ten Brink niet naar ons komt, dan…❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.