Hier doen we het voor!

In 2022 rijden wij voor Stichting Ambulance Wens! Een prachtige organisatie die de laatste wens van terminale patiënten vervult met vrijwilligers en een eigen ambulance.

Waarom deze stichting?

Ieder jaar kiezen we een doel waar we ons goed bij voelen, dat ons in de afgelopen periode heeft geraakt.

Afgelopen jaar was een jaar waarin gezondheidszorg, ziekte en eenzaamheid onderwerp van gesprek waren bij velen van ons. Belangrijke thema’s die ook hoog in het vaandel staan van Stichting Ambulance wens. Een laatste wens in een terminale fase van iemands leven zal voor iedereen mogelijk moeten zijn! Dus daarom steunen wij dit jaar dit prachtige doel! En jij kan ons daarbij helpen!

Doneer of deel onze oproep, want samen kunnen we meer! Doneren kan via deze link of via onze rally rekening NL63RABO0306810115 tnv Heinsman-Lub.

In 2020 reden wij voor… KNGF Geleidehonden

Waarom KNGF Geleidehonden?

Als twee echte RaboGirls blijven we onze roots trouw en dus valt ook ons nieuwe goede doel binnen één van de thema’s van de Rabobank, namelijk zelfredzaamheid.

Met onze steun aan KNGF Geleidehonden willen we deze organisatie ondersteunen in hun missie om zoveel mogelijk mensen met een beperking een fijner leven te geven met een speciaal opgeleide hond. Een geleidehond vergroot de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden.

Ook voor deze prachtige missie van KNGF Geleidehonden geldt: ‘voor niets gaat de zon op’. Donaties zijn hard nodig om dit mogelijk te maken!

Wat doet KNGF Geleidehonden?
Sinds hun oprichting in 1935 hebben zij duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Door al deze ervaring hebben zij een schat aan kennis op het gebied van hond en handicap. Deze vakkennis zetten ze tegenwoordig ook in voor mensen met andere beperkingen: bijvoorbeeld mensen in een rolstoel, personen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) of kinderen met autisme. Daartoe houden zij ons bezig met:

  • Fokken van toekomstige geleidehonden.
  • Socialiseren en opvoeden van jonge honden, samen met puppypleeggezinnen.
  • Opleiden van blindengeleide-, autismegeleide-, assistentie- en buddyhonden.
  • Instructie, begeleiding, advies en nazorg bieden aan de mensen die een geleidehond krijgen.
  • Geleidehondeninstructeurs opleiden.
  • Fondsenwerving en voorlichting.
  • Belangen behartigen van onze cliënten.

https://youtu.be/uOA2Sr99uCI