Je zou toch maar eens tijd hebben…

Afgelopen week had ik ineens zeeën van tijd, althans zo leek het misschien… of toch niet….. Nog steeds ziek kwam ik er deze week achter dat een bacteriële keelontsteking niet direct over is na een paar dagen, ook niet als antibiotica is opgestart. En dus was ik de hele week thuis en had ik ineens een lege agenda en zeeën van tijd dus. Maar dat viel tegen… Ziek zijn kost vooral veel energie, dus was ik vooral moe en dat werd niet beter met de antibiotica. Deze week heb ik dus vooral veel geslapen, half suf televisie gekeken en af en toe een poging gedaan om de vele mails bijgelezen te krijgen. Dat laatste viel nog niet echt mee vanaf een klein iPhone 5-schermpje met een batterij die een paar keer per dag leeg loopt. Inmiddels begin ik gelukkig wat op te knappen in tegenstelling tot de batterij, die is stilaan aan het overlijden…

Praten probeer ik nog zoveel mogelijk te vermijden, lezen, appen, mailen, social media, dat lukt prima. Blog schrijven trouwens ook :-)… al heb ik natuurlijk geen enerverende week gehad, dus de inspiratie is wat verder weg :-).

Maar wat heb ik dan wel gedaan deze week… Tijdens de vele uren in bed gingen mijn gedachten regelmatig alle kanten op. Tja, typisch vrouwelijk… Ik moest gelijk aan dit filmpje denken :-).

Zo dacht ik bijvoorbeeld aan het volgende. Hoe komt het bijvoorbeeld dat bijna alle skibroeken een effen kleur hebben? Helemaal niet praktisch, want alle vlekken zie je erop. Toch maar eens proberen om een leuke print skibroek te pakken te krijgen, die heb ik nog nodig voor de rally.

Hoe komt het toch dat onze hypotheekaanvraag via een Belgische geldverstrekker toch zo eindeloos lang duurt, terwijl onze werkgever dit binnen een week voor elkaar krijgt? Tja, de marketing boodschap “Hypotheek binnen een week” is niet helemaal verantwoord volgens de AFM, maar dan nog… een beetje sneller dan de Belgische verstrekker is het wel. Daarnaast nog een stuk goedkoper ook.

Hoe komt het toch dat online shoppen zo verslavend is? Deze week uit puur medelijden met mezelf maar een nieuwe jurk en ballonnen hond lamp online gekocht. Pakjes laten versturen naar het werk van mijn man in Nederland. Anders kon het wel eens lang wachten worden, de Belgische post staakt namelijk al de hele week… wel lekker rustig, overdag geen pakketbezorgers aan de deur, zo kon ik heerlijk doorslapen. En ja… dat medelijden.. ik ben geen goede zieke, heb volgens mij last van het “mannen syndroom” als ik ziek ben. Al wijst alles erop dat ik ook dit weer overleef. “Iets wat zomaar is gekomen, zal ook wel weer weggaan”,  aldus de opbeurende woorden van een lieve kennis uit Vosselaar.

Naast al dat dagdromen en denken in bed heb ik ook genoten van de kleuren in de tuin. Wat een prachtige tinten rood, geel, bruin en met het herfstzonnetje erop worden deze kleuren nog intenser. Echt genieten van dit kleurenpallet!

Af en toe dan toch maar even de tuin in om snel een foto te maken. Over foto’s gesproken… We kregen het verzoek om nog wat foto’s aan te leveren voor het interview voor RaboWomen. Dus even ons foto archief ingedoken en wat leuke kiekjes uitgezocht. Wat een mooie herinneringen en wat een belevenissen in de vorige rally’s. We kunnen alleen maar hopen dat ook ons komende avontuur weer zo fantastisch zal zijn.

Om jullie ook mee te laten genieten, zijn wij een fotogalerij op onze website aan het inrichten. Kom dus regelmatig hier een kijkje nemen! We zullen de komende week nog meer herinneringen hieraan toevoegen!

Je zal toch maar eens GEEN tijd hebben…

Ilse had een mega drukke week, haar laatste volledige werkweek voordat ze richting het paradijs aan de andere kant van de oceaan vliegt. Wat een vooruitzicht, witte stranden, blauwe zee, zonnetje, cocktails aan het zwembad, luxe villa met king size bedden… Klinkt heerlijk toch?

Des te groter is de overstap over 82 dagen naar de Noordkaap, donkere luchten, temperaturen ver onder het nulpunt, sneeuw en ijs, Jägermeister bij het kingcrab vissen, ruige zee bij de Noordkaap zelf, sneeuwstorm, overnachten in de auto… Maar juist deze extremen zorgen ervoor dat Ilse in haar element is, dat ze voelt dat ze leeft!

Maar terug naar Ilse haar week… Eerlijkheidshalve heb ik stiekem even in haar agenda moeten spieken om te kijken waar ze allemaal heen is gevlogen deze week. Waar we elkaar normaal gesproken regelmatig zien op het werk, ofwel bijkletsen aan de telefoon, was het deze week even stiller. Praten was lastig en dus hielden we dat kort en werd er vooral ge-appt.

Met een bijna onmogelijke agenda vloog Ilse van bilateriaal naar bilateriaal overleg,  deed ze ondertussen ruim 3 uur bootcamp en fysio, deed de strijk, maakte zich hard voor de juiste organisatorische keuzes, had verrassend veel risk gerelateerd overleg inclusief spoed calls én maakte tijd voor een sprookjes overleg… . Vooral dat laatste klinkt mysterieus….

Verder stond donderdagmiddag het Najaarsevent van Operations in onze agenda’s, volledig in het teken van samen bouwen aan een betere bank. Ik heb helaas verstek moeten laten gaan. Maar Ilse heeft (deels) deelgenomen. Uit een scala van 10 workshops mocht iedereen er 3 kiezen; Food Body & Mind, Happy Flow Yoga, Lach Workshop, Anders Kijken, Meer Zien, Weerbaarheidstraining, Rabobank Foundation , ‘wie denk je wel dat je band’ etc. Weer ene prachtig initiatief vanuit de Rabobank om te investeren hun grootste assets, de medewerkers.

Want zoals Richard Branson het altijd zo mooi verwoord: “Train people well enough so they can leave, treat them well enough so they don’t want to!”. Kortom iedereen heeft behoefte aan aandacht en waardering.

Een mooi bruggetje naar de kerstactie van Het Nationaal Ouderenfonds. Kerst vier je vaak samen met familie en vrienden. Maar helaas geldt dit niet voor veel ouderen. 1 miljoen ouderen in Nederland zijn eenzaam. Dit is 1 op de 4 ouderen! In iedere straat woont dus wel een eenzame oudere, ook bij u. Zo’n 200.000 ouderen zijn zelfs helemaal alleen met de feestdagen. Door deze mensen een kaartje te sturen voelen zij zich een beetje minder alleen. Het Nationaal Ouderenfonds en PostNL organiseren daarom samen een kerstkaartenactie en wij doen mee! Jullie ook?

Schrijf vóór 18 december een mooie kerstgroet. Plak een postzegel of Decemberzegel en stuur de kaart naar het Nationaal Ouderenfonds:

Stichting Nationaal Ouderenfonds
Postbus 115
3800 AC Amersfoort, Nederland

Heb je meerdere kerstkaarten? Ze mogen samen in één envelop! In voorgaande jaren is gebleken dat ouderen het op prijs stellen om een kaartje terug te sturen. Sta je open voor dit contact, laat dan je adres op de envelop of de kaart achter. En wie weet heb je er een penvriend bij…

Je mag de kerstkaarten ook vóór 15 december bij Ilse of Esther afgeven, dan zorgen wij ervoor dat deze bij Het Nationaal Ouderenfonds terecht komen.

Afgelopen week mochten we ook weer een mooie sponsor verwelkomen. Syncasso steunt ons in onze actie voor Het Nationaal Ouderenfonds. Meer informatie over deze sponsor vinden jullie hier!

Komende week gaan we weer aan de slag voor de rally én voor Het Nationaal Ouderenfonds. Er staat veel op de planning, daarover lezen jullie volgende week meer!

En uiteindelijk werd het voor ons beiden vrijdagavond en eindigt de week lekker op de bank. Esther in Vosselaar, Ilse in Wijchen… laptop op schoot om blog te schrijven, televisie op Dancing with the stars in België en The Voice of Holland in Nederland. Heerlijk mijmerend over de tijd dat ik zelf op de dansvloer stond…

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.