Only 8000 kilometers apart

Home alone in de Ardennen. Enkel stilte om me heen… en een paar koeien 😊.
Ik heb me na een drukke week op de Rabobank even afgezonderd om uit te rusten en wat focus op de studie te richten. Want bijna twee weken ziek, op het werk achter de feiten aanrennen en een druk gezinsleven beginnen wat door te wegen, vooral op de voortgang van mijn opleiding tot Register Controller. Na een dagje in de collegebanken even snel naar huis, samen met het gezin wat gegeten en daarna  lekker de auto in. In de auto de reistijd goed gebruikt om bij te kletsen met vriendinnen en vervolgens rustig op de bank neergeploft in de Ardennen. En terwijl ik heerlijk aan het ontspannen ben in de Ardennen gaat het drukke gezinsleven thuis gelukkig gewoon door, met dank aan manlief! Chinese school, ijshockey, kunstschaatsen en het huishouden…. Ben blij dat ik af en toe met een gerust hart weg kan. In januari en februari zal dit twee weken op zijn schouders terecht komen.

Aan de andere kant van de oceaan, ‘slechts’ 8000 kilometer verder, is Ilse nog steeds aan het genieten van zon, zee en strand. Maar iedereen die Ilse kent weet dat ze dat geen drie weken volhoudt… stilzitten kan ze niet zo goed 😉. En zo zit ze af en toe op kantoor Rabobank Curaçao, want de laptop met Windows 7 doet het niet zo goed in de villa met uitzicht over de Spaanse Wateren. Op andere momenten steekt de ze handen uit de mouwen om de wereld een klein stukje mooier te maken voor alle honden in de hondenopvang in Curaçao! Gelukkig worden deze momenten ook afgewisseld met relaxmomenten op prachtige stranden zoals die van Blue Bay. 

Tja…. 8000 kilometers tussen ons. Precies dat aantal kilometers gaan we in januari en februari 2019 in 11 dagen onder barre en koude omstandigheden rijden. Hele dagen in de auto, focus op de weg, druk in de weer met coördinaten, ondertussen opdrachten maken met  – hopelijk ook  dit jaar weer veel steun vanuit  – onze back office groepsapp. Onderweg geen tijd voor uitgebreide sanitaire stops, geen tijd voor een fatsoenlijke warme maaltijden en dit jaar voor twee nachten ook geen warm en comfortabel bed. Ja je leest het goed, twee nachten zullen wij doorrijden, en daarmee wordt dit de zwaarste rally tot nu toe. De twee voorgaande versie starten we altijd met een lange 36 uur en ongeveer 2600 kilometers. Hoewel dit heel extreem klinkt, is dit in onze beleving haalbaar met focus, goed hydrateren, blind vertrouwen op elkaar en af en toe een klein hazenslaapje van een kwartiertje. Meer tijd is er meestal niet, want er wordt gestuurd aan de ene kant van de auto en genavigeerd, gerekend, geblogd, gebeld en voor de interne mens gezorgd aan de andere kant van de auto.

De voorbereidingen op de rally lagen bij Esther afgelopen week vooral in het maken van veel kilometers,  ruim 1000 kilometer in de laatste week 😊. Opdracht vervuld! Ilse haar voorbereiding was vooral van mentale aard…. Rust, ontspanning en vitamine SEA opdoen…

Oftewel eat, beach sleep and repeat! En dat alles onder genot van heerlijk eten!

Mooi om te zien dat ondertussen nog steeds donaties binnenkomen! Trots en dankbaar dat wij dit mogen doen om aandacht én financiële ondersteuning te bieden voor Het Nationale Ouderenfonds!

P.S. voor alle RaboWomen onder onze lezers… hou de nieuwsbrief in de gaten!

1 gedachte op “Only 8000 kilometers apart

  1. Een rustige start na ziek zijn zat er dus niet in.
    Let wel op je gezondheid. Sommige dingen kunnen dan misschien even niet.
    Makkelijker gezegd dan gedaan.

    En van hot naar her rijden zit gewoon in je bloed. Volgens mij is dit al een chronische aanleg geworden.

    Nogmaals misschien een klein beetje GAS terug nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.