De donkere weken voor kerst….

Wat een bewogen week, van sinterklaas met zijn jaarlijkse pietendiscussies naar de gele hesjes in Frankrijk, … hoe krijgen we dat nou weer aan elkaar geschreven?

We zullen maar beginnen bij Sinterklaas en zijn Pieten die in deze donkere dagen, als de maan door de bomen schijnt, over de daken vliegen. Sinterklaas op Amerigo of toch op ‘Slecht-Weer-Vandaag’. Voor ons als volwassenen natuurlijk heel logisch dat onze goedheiligman in ieder land een eigen paard heeft, ja toch? En dat paard heeft natuurlijk ook een andere naam… Maar het voelt als de dag van gisteren dat onze kids ruzie hadden in de klas over de naam van het paard van Sinterklaas. Je moet het maar weten…

En zou hij dan met zijn “Amerigo” of “Slecht-Weer-Vandaag” nog steeds over de daken trippelen? Vol met gladde zonnepanelen? Of zou hij net als zijn pieten liever op de fiets stappen? Tja…  volgens het liedje doen de Pieten dat enkel in Nederland… tja sorry buren en vrienden hier in het mooie Belgische land… hier fietst hij niet….

Helaas loopt Piet regelmatig een lekke band op als gevolg van een pepernoot… Welke Piet zou het zijn geweest? Roetpiet? Of toch eerder groene Piet? Pimpelpaarse Piet? Of gewoon lekkeband Piet… Laten we hopen dat alle Pieten elkaar vergezeld hebben in het donker, met de fiets aan de hand.. en goed zichtbaar waren met hun fluo vestjes, zoals we onze kinderen ook vragen… of moeten we dat maar niet meer doen. Grote groepen mensen met fluo hesjes associëren we de laatste weken met hele andere beelden. Gele hesjes op de barricade tegen Macron, ze hebben genoeg van de belastingverhogingen en het steeds duurder wordende leven in Frankrijk. Gelukkig gaat de rally zo meteen naar het noorden en merken we hier gelukkig weinig van.

Net terug van vakantie stonden er deze week gelijk twee avond events op het programma. Maandag werden alle teamleiders en managers in hun muzikale kracht gezet door Marco Manders van “Wie denk je wel dat je band”. Wat biedt muziek toch een mooie metafoor naar het bedrijfsleven. Mooie en interessante avond met als conclusie dat er voldoende diversiteit in Bijzonder Beheer aanwezig is om met elkaar de Bijzonder Beheer Band te gaan vormen. Succes verzekerd! De repetities zijn inmiddels in volle gang, optredens kunnen geboekt worden vanaf 1 april!

Donderdag stond er een Bijzonder Beheer kennis sessie & teambuilding met de teams van Ilse, Diana, Nick en Kirsten op het programma. Naast de inhoudelijke presentaties met doelen en  jaarplannen stond er ook een MVO activiteit op het programma. Fietsen bouwen voor Afrika. Eerst bieden op een veiling, daarna met de andere teams onderdelen ruilen en vervolgens sleutelen en beetje oppimpen. En zo rijdt niet enkel Piet op een fiets, maar zag ik Ilse aan het einde van de dag op de whatsapp door het beeld fietsen, met fluo vestje en al. En geloof mij…. Ilse op een fiets, dat zie ik niet veel.

Omgekeerd trouwens ook niet… Deze dames vliegen graag met geautomatiseerde paardenkrachten over het zwarte asfalt, of nog liever.. over black ice in het hoge noorden… Witte wereld, zwarte en soms ook witte wegen, korte dagen en hopelijk mooie zons op- en ondergang. Denk daar nog een paar rendieren en elanden bij en je zit al in de rally sferen.

Inmiddels is de informatiestroom via de rally groepsapp op goed op gang gekomen. Naast de praktische appjes met informatie over de belangrijkste zaken die we mee moeten nemen vliegen de foto’s van de auto’s van de mededeelnemers je om de oren. Groot, groter, grootst… en het liefst ook nog helemaal opgebouwd met dakrek met daarin spijkerbanden. We zijn een klein beetje onder de indruk… Maar onderschat klein duimpje niet…. 😊

Voor degene die zich afvragen wat de belangrijkste zaken dan zijn; schnaps voor de lokale mensen, wijn voor de deelnemers, een drone voor de mooie beelden en ik geloof ook in ieder geval een 5e band. De rest is technisch Duits en gaan we dit weekend wel ontcijferen!

Ja komend weekend gaat het gas erop, in de zevende versnelling met de voorbereidingen. De winterbanden zitten er inmiddels onder, daarvoor vloog Ilse afgelopen woensdag naar Tilburg. Weer een vinkje op onze to do lijst. En natuurlijk liet ze niet enkel de winterbanden eronder leggen, ze vroeg ook de profieldiepte van alle banden op… doen jullie ook altijd toch?

De rest van onze lijst ligt op dit moment voor ons… Daar zitten we dan, met z’n tweetjes naast elkaar aan de eetkamertafel in Vosselaar. Echt hilarisch om ons allebei naast elkaar op onze laptop te zien tokkelen… Mails naar vloggers, bestickeraars, ouderenfonds, mogelijke sponsoren en januari quizen vlieger eruit.

Ilse heeft ons ondertussen ingeschreven voor het 30 seconds spel voor RTL Boulevard, eens kijken of we geld kunnen verdienen voor Het Nationaal Ouderenfonds. Geld uitgeven doen we ondertussen ook…. Man man man wat is de decembermaand toch een dure maand. Ilse is ook goed bezig om haar collectie zomerjurkjes aan te vullen, hard nodig aan de Noordkaap….

En niet enkel de voorbereidingen gaan in de zevende versnelling. Ook in het werk zit het tempo erin! Overdag van overleg naar overleg, ’s avonds de rest van de werkzaamheden en de vergaderdossiers doorlezen. Gelukkig is per 1 december het MT BB weer compleet, welkom Carlo!!! In de tussentijd Esther reed een dagje extra naar de bank om eens rustig koffie te drinken met haar teamleden, dat was er nog niet van gekomen sinds ze zijn gestart in november….

Naast het harde werken op de laptop, verheft Ilse WhatsAppen op dit moment tot een nieuwe sport, alle vakantie herinneringen worden met alle familie en vrienden gedeeld. Pas maar op voor de WhatsApp duim. Gelukkig zit er alweer ontspanning in het verschiet. De vitamine D moeten op peil blijven voordat we vertrekken richting Noordkaap en dus heeft Ilse er nog een lang weekend ABC eilanden geboekt half januari 😊.

Terug naar Sinterklaas. Hij bracht overal weer bergen met kadootjes en vooral veel chocolade, dank je wel “Operations” Sint, “Marcel” Sint en natuurlijk de echte sint. Weer een jaar braaf geweest en beloond door de Sint inclusief prachtig gedicht, al moest de Sint daar bij een aantal Specialisten FLM wat langer over nadenken… en terecht….. daar zou ik ook even een nachtje over moeten slapen 😉.

Voor komende week staat er ook weer veel op het programma. Kerstboom halen, versieren en ook vooral prachtige kerstwensen schrijven voor alle de ouderen in Nederland. Voor de Rabobank collega’s liggen er kaarten klaar op de 5e verdieping ZUID in Eindhoven. Wij zorgen ervoor dat de kaarten bij het Nationaal Ouderenfonds terecht komen!!! Daarnaast staat onze weer vol met  afspraken en besteden we de vrije uurtjes  om vooral veel mensen bereiken. En met dat laatste helpen jullie ons! Deel ons blog, onze actie en ons doel…. Laten we met z’n allen heel veel geld op halen voor alle ouderen in Nederland, tenslotte hopen we allemaal gelukkig en gezond en niet eenzaam oud te worden!!! 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.