Blog dag 1 woensdag 30 januari: Magic allover

Oke daar gaan we dan… de wekker om 5.45 uur …. Dat was dus nog geen vijf uurtjes slaap …..pffff snel douchen, aankleden en de hutkoffers weer in de skibak….. uitchecken om vervolgens nog even te kunnen gaan ontbijten. Super de luxe hotel … alleen wel betalen voor alles duh… Zo wilde we een thermoskan koffie laten vullen voor onderweg … dat was dan 5 euro de liter … met onze 1.2 liter thermosfles kwam de ober dan toch echt met een rekening van 10 euro .. jaja 1.2 liter, 5 euro per liter dus 10 euro .. we hebben maar braaf betaald, immers hete koffie onderweg is toch wel lekker met deze temperaturen…..

Vanuit Rostock zijn we terug gereden richting Lubeck. Een verrassing, we dachten dat we de boot zouden krijgen vanaf Rostock maar nee dat vond de organisatie te ‘langweilig’ … Via Lubeck naar Puttgarden gereden …. Eerste halte is de Porsche strasse in Lensahn. Bij een sloopbedrijf mogen we op de weegbrug gaan staan voor de weging van de opdracht van gisteravond. We moesten het gewicht van de auto raden inclusief bagage, volle tank en onszelf. Esther gokte dit keer 1700 kilo…. De weegbrug gaf een score aan van 1720 kilo. Slechts 20 kilo zaten we ernaast, dat moet haast wel punten op gaan leveren! Misschien wel bonuspunten!!!

Overigens hebben we wel een uitdaging,  we hebben wifi aan boord ingekocht maar ons apparaat doet het niet.., welke stekker we ook gebruiken, we krijgen de DROAM niet opgeladen, we zijn dus steeds afhankelijk van de wifi onderweg .. en wij kunnen jullie melden, hier in Scandinavië is dat niet geweldig …

Vanaf de weegbrug zetten we koers naar de boot in Puttgarden… Twee jaar geleden hebben we grote lol gehad met de fast lane tickets. Er wordt direct geschakeld met het thuisfront en besluiten de Scandlines zelf even te bellen. Helaas… geen fast lane tickets en binnen twee uur voor vertrek ook geen telefonische boekingen meer… Dan maar bij de automaat kassa een ticket kopen. Uiteindelijk staan we bijna allemaal op dezelfde boot.

Terwijl we de boot oprijden komt er weer een nieuwe opdracht binnen, verzamel in elk land deze rally een bierviltje van een biersoort uit dat land … we dachten appeltje eitje maar sjonge … onze teller nog op nul.. overal , op de ferry , bij elke stop , zelfs bij het hard rock café …geen enkel bierviltje te vinden … maar wat voor een fantastische app groep in NL. Diverse vrienden en collega’s zijn voor ons in de weer om van elk land een viltje te vinden en op te sturen naar het Lindner Castle hotel in Praag , onze laatste bestemming …. Super dat jullie ons helpen, alle punten zijn welkom. Laatste tip hier is groothandel Scholten Bergen aan Zee, wie oh wie , kan eens contact leggen en vragen of ze viltjes hebben en willen opsturen naar Praag, Het gaat om de landen Duitsland Denemarken Noorwegen Zweden Finland Wit Rusland Estland Letland Litouwen Polen Tjechie, Slowakije en Oostenrijk….

Inmiddels heeft de organisatie ook een whatdsapp  groep aangemaakt waarin we de instructies voor onderweg ontvangen…. Eerste instructie is dat we uiterlijk 16uur op de volgende locatie moeten arriveren. Geen ideale tijden en afstanden dus… wel een uiterlijke aankomsttijd. We checken alle navi’s en dat wordt doorrijden! Gelukkig hebben we proviant aan boord en kun en hoeven we eigenlijk alleen te stoppen om te tanken…. Of om stil te staan achter een te hoge vrachtwagen die de tunnel niet in kan.

Tijd om even te stoppen voor een zoete snack is er dus ook niet… En wat doe je dan als je toch trek krijgen in een Lion,  je weet wel zo n choco reep … maar tja wat doe je als je die niet in je voedselkist hebt liggen … ja dan bel je een ander team waarvan je weet dat die ze wel hebben en je vraagt ze naast jouw auto te gaan rijden … met 130 km per uur gingen de raampjes open van 2 wagens en werden vakkundig de lions overhandigd aan ons…. We hebben er beelden van, maar of we die in ons vlog moeten laten verwerken .. ahum we denken er nog even over na ….

Ondertussen koersen we verder naar het Volvo museum in Gotenborg .. en wederom een opdracht…we moeten voor de camera een liedje van Abba zingen … nou , we hebben vandaag ontdekt dat we een nieuwe carriere willen en dat we ons kunnen gaan opgeven voor the voice of holland of the voice of scandinavia hahaha … op verzoek is de video op te vragen …

Om Oslo te halen zullen we nog een keertje moeten tanken. We besluiten net voor de Noorse grens te tanken, Zweden is een stuk goedkoper! Het tankstation blijkt een paar kilometer in het binnenland te liggen. Tanken bij een onbemande pomp is best een uitdaging, ons Zweeds is nog niet zo goed. Toch gelukt… komen er later achter dat we de taal ook naar Engels kunnen zetten 😊 Inmiddels is de ETA verschoven van half negen naar half tien. Een uur extra tijd en een winkelcentrum bij het tankstation… En wat doen deze twee vrouwen dan… Juist! Shoppen dus 😊

Na een uurtje vertrekken we Vanuit Gotenborg naar Oslo… naar de Magic Ice Bar… De magic was helaas ver te zoeken, de reservering bleek niet juist dus we konden meteen weer vertrekken … bijna een parkeerboete … en die zijn duur in Noorwegen … ging net goed … en uiteraard de stad niet uit voor weer een opdracht is volbracht. Dit keer met een flesje bellenblaas in de handen en suiker en heet water … maak een bevroren zeepbel … warempel lukte het ons .. zie de foto voor het bewijs… en daarna weer snel door … geen rust en waarschijnlijk geen hotel vannacht … het volgende coördinaat gaat ons naar Atna brengen. Weer ruim 2 uur rijden, diep de nacht in… De inwendige mens vraagt om wat warms en zo stoppen we net voor middernacht voor een heerlijke verse pizza van ruim 40 cm doorsnede. Ondertussen zetten we onze hulplijn aan het werk voor de volgende opdracht… Zoek de chromen eland in de buurt van Atna en geef het gewicht hiervan door! Gaaf om zo snel altijd reactie te krijgen van onze fantastische back office hulplijn. Het is inmiddels bijna middernacht .. slaap lekker voor jullie … en voor wie wakker is of aan de andere kant van de wereld woont of op vakantie is, houdt ons maar wakker …

2 gedachten over “Blog dag 1 woensdag 30 januari: Magic allover

  1. Weer een fanastisch verhaal. Meneer Rabo moet alles maar mooi gaan bundelen en er een relatie geschenk van maken. Trekt vast bij de klanten ze worden gelijk bankvast. En wij krijgen er dan misschien ook 1.
    Dames op naar de top met volle tank . Jullie doen het goed. Blijf op de weg. Wij volgen het wel. Xxxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.