Blog dag 3 vrijdag 1 februari 2019: Polizei, Police, Politie

….Daar gaat de wekker weer om 6.00 uur 😊

…we krijgen al aardig een ritme s morgens van tassen inpakken, de auto weer zodanig inladen … en weg zijn we… We hadden zelf al berekend dat de voorgestelde tijden en routes niet heel ruim zouden worden dus discipline aan de ontbijttafel, koffiekan laten vullen (goh waarom betalen we hier in Scandinavië toch zoveel geld voor koffie?)  en of we go om 7.40 …. Bestemming The Arctic Circle Center…

Met flink het gas erop start Ilse de dag, zoals ’s morgens de meeste dagen. Esther is iets minder van de ochtenden en die start graag ernaast… We rijden een fantastische zonnige route, wat een prachtige natuur en onderweg worden we zowel op rendieren als ook op elanden getrakteerd….

De eerste opdracht voor vandaag is om na te gaan hoeveel wapenschilden er bij het Artic center liggen. Een van onze trouwe vriendinnen belt gewoon even naar het Artic center vanuit Nederland en we horen dat het lastig is om te gaan tellen omdat er zo ontzettend veel sneeuw op ligt. Het zouden er overigens 19 moeten zijn, voor elke provincie van Noorwegen een, echter ze zijn makkelijk te stelen dus het zouden er ook minder kunnen zijn. Dat antwoord hebben we dan ook maar ingeschoten naar de organisatie, die overigens beloofd hebben vanavond met een tussenklassement te komen.

Het waanzinnig koud op de hoogvlakte waarop The Arctic Center ligt en we hebben onze Siberie mutsen dan ook echt nodig! Inpakt met mutsen, handschoenen en dikke jassen worden we geïnterviewd door de organisatie. Uiteraard zetten we ons goede doel nog even extra in de kijker! In de kou krijgen we warme gehaktballen aangeboden door de organisatie. Na een half uurtje vervolgen we snel onze route, om 15.30 moet iedereen namelijk bij Bodo in de haven staan, we gaan de ferry op naar Moskenes, overigens voor jullie topografie, we zitten nog steeds in het mooie Noorwegen!

Weer moet het gas erop … we kijken wel op van de snelheid van alle Duitse deelnemers die rustig met 158 km per uur voorbij komen stuiven… Wij doen het toch echt iets rustiger aan, ons doel is vooral veilig aankomen.. natuurlijk zijn we wel rete fanatiek bij de opdrachten … Inmiddels is er een tweede opdracht verstrekt, Daler Mehndi schijnt een zanger te zijn en of we willen zingen dansen of naspelen… ten tijde van het schrijven van dit blog om 23.27 uur moeten we de opdracht nog vervullen … daarover later meer …

Tja en zo werd het voor sommige deelnemers (ja ook Hollandse deelnemers en wij waren het niet 😊) een duur dagje …. Met een fijne snelheid reden we allemaal een tikkeltje te hard om die boot te halen … maar ja, ook hier in Noorwegen kennen ze het laserapparaat … Dat werd dus betalen … geen kattenpis overigens, tussen de € 470 en € 650 euro per auto … poeh … niet fijn … leuke bijkomstigheid was dat wij ook eens als een van de eersten op een bestemming aankwamen 😊 … normaal zitten we aan het eind van het peloton omdat we ons redelijk aan de snelheid houden …

Op de ferry merken we al snel dat we op open zee zitten … we gaan werkelijk van links naar rechts en Esther’s lijf protesteert .. we krijgen een pilletje maar dat helpt maar half … even buiten frisse lucht helpt enigszins maar oh wat is ze blij als we aanmeren .. Enige positieve punt van het buiten op het dek zitten, was het prachtig lichtspel van het Noorderlicht! Echt fantastisch om dit nu al te mogen aanschouwen!!!

Met ruim een uur vertraging meren we aan in Moskenes… En dus voelde we de bui van gisteravond aankomen … ons eten …. Dit keer pakken we het iets slimmer aan en bellen het aankomst hotel in Leknes dat we pas om 22 uur arriveren. Ze beloven ons spaghetti bolognese en ja hoor, 22.03 klokken we uit en krijgen we snel ons heerlijke warme maaltje voorgeschoteld…. Fijn!

Iets minder fijn is steenslag tijdens een rally … eerder van de week hadden andere deelnemers dit probleem al, vanavond waren wij aan de beurt … een plek zo groot als ongeveer 15 cm met een tiental vertakkingen prijkt op mijn voorruit .. gelukkig dan nog wel aan de bijrijderskant. Maar met de grote temperatuurverschillen en ijzige koude kan dit nog wel eens vervelend worden. We bellen Athlon’s alarmcentrale … Inmiddels hebben we een Carglas pleister geplakt en afgesproken met Athlon dat wanneer de steenslag groeit, we opnieuw contact opnemen voor vervanging van de voorruit. We gaan het morgen zien… hopelijk kan ik er nog even mee vooruit, over enkele dagen verblijven we drie dagen in Finland in hetzelfde hotel, daar is het makkelijker een nieuwe voorruit te laten zetten dan nu nog rond middernacht in het hoge noorden van Noorwegen, Leknes om precies te zijn …. Duimen dus allemaal ….

Na het eten overspoelt de groepsapp met fantastische foto’s van het Noorderlicht, een prachtig mooi natuurverschijnserl natuurverschijnsel van het hoge noorden. Wow, wat blijft het mooi om dat mee te mogen maken… Zo staan we na middernacht gezellig nog even buiten dit mooie natuurwonder te bekijken ….

Ondertussen wordt er in Nederland nog driftig gezocht naar bierviltjes (waarvoor dank) en wordt zelfs Heineken aangeschreven, die echter gezien hun huisregels, geen actieve , gemotoriseerde verkeersdeelnemers sponsoren waarbij een optimaal reactievermogen noodzakelijk is, dus geen bierviltjes voor deelnemers van de rallye8000 😊

Na het schrijven van het blog gaan we het nog online zetten op verschillende social media sites en sorteren we foto’s en video’s. Deze sturen we naar Jurgen, onze videograaf … Sorry voor de vertraging Jurgen!

Wij gaan zo nog even ons beste beentje voorzetten voor de opdracht … zingen ,dansen of naspelen… we weten nog niet wat het gaat worden … eerst maar een tulband creëren … 😊

Truste!

 

 

1 gedachte op “Blog dag 3 vrijdag 1 februari 2019: Polizei, Police, Politie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.