Ozosnel

Ook week 47 is alweer gepasseerd. De Sint is inmiddels in het land, zowel in Nederland als in België. Groot nieuws dit jaar, Amerigo is niet meer…

Sinterklaas zijn trouwe paard is begonnen aan zijn of haar welverdiende pensioen. De goedheiligman verplaatst zich sinds dit jaar op Nederlandse bodem op Ozosnel. Tja.. tot de grens dus, daar staat blijkbaar een prachtige manege waarin Slecht-Weer-Vandaag klaar staat om de Belgische daken te beklimmen… Leg dat maar eens uit aan de kids. Mooi verhaal eigenlijk, eerst komt hij samen met zijn pieten aan per stoomboot. De zwarte pieten varen maar mee tot België, de blauwe, gele, groene en roetpieten mogen meer naar het noordelijke Nederland. In de weken tot Pakjesavond dwalen ze over de daken in de Benelux, Sinterklaas heeft waarschijnlijk ergens een Batmobiel staat om zich met hoge snelheid tussen de landen te verplaatsen, wel altijd die stop maken bij de grens voor de o zo belangrijke paardenwisseltruc. En dan.. 5 december pakjesavond! Alle pieten verzamelen zich om de Nederlandse kindjes een prachtige avond te geven! Daarna snel de auto in.. ehh paard op.. richting het zuiden. Want in de vroege ochtend van 6 december liggen er in heel België pakjes klaar voor de Belgische kindjes!

Wisten jullie trouwens al dat de Sint tegenwoordig ook van Wijn, Chocolade en Kerstbomen houdt??!! Wortels, appels en suikerklontjes passen niet meer in een hip en hedendaagse menu….En de kerstbomen die zie je tegenwoordig steeds vroeger de huiskamers en het straatbeeld in komen. Het is enkel wachten voordat Sinterklaas en Santa Claus hand in hand over de besneeuwde daken vliegen op Rudolph en consorten. Dwars door de straten die versierd zijn met talloze lichtjes in bonte kleuren, bomen met strikken en extravagante kerstballen! Zo ook bij de Starbucks,

waar ik iedere zaterdag ochtend de tijd dood met wat werkmails afwerken en het schrijven van ons blog. Terwijl Chris Rea en Rudolph The Red Nosed Reindeer uit de speakers schallen, de Kerstboom bij de ingang pronkt en alles inmiddels in het rood groene thema van Kerst is ondergedompeld, geniet ik van mijn Toffee Nut Latte, zonder slagroom hè, want we gaan niet voor niets iedere week naar de Personal Trainer 😉. Ondertussen blikken we terug op de laatste twee weken.

We hebben samen weer flink de handen uit de mouwen gestoken… vooral veel achter de schermen! Vorig weekend zat dit duo lekker samen achter de laptops in het koude Vosselaar! Overzichten van sponsoren, eerste aanzet tot nieuwe flyers, de KNGF donatie box in elkaar zetten, de Tikkies op onze website updaten, uitdenken van nieuwe acties en vooral ook tijd om lekker bij te kletsen. Lekker even de frisse buitenlucht in voor een wandeling met Skip, daarna een goed glas wijn en vervolgens met z’n allen heerlijk aan de kaasfondue. Naast hard werken ook lekker genieten dus!

Zo belangrijk en voor ons ook relatief makkelijk om te genieten! Ons goede doel KNGF Geleidehonden maakt simpel genieten van de kleine dingen voor veel mensen een stuk toegankelijker!

Blindengeleidehonden, Assistentiehonden, Autismegeleidehonden, Buddy honden en ook Medische Detectiehonden maken het leven voor een enorm aantal mensen een stukje makkelijker. Niet alleen qua veiligheid, maar ook snelheid, bewegingsvrijheid, vroegtijdige detectie van ziekten en ook natuurlijk een prachtige vriendschap. Een mooi voorbeeld zien jullie in dit filmpje:

Zoals gezegd, zijn we achter de schermen vooral druk bezig. Ilse reed afgelopen woensdag in alle vroegte naar Tilburg voor nieuwe winterbanden… met de winter in aantocht bleken nieuwe winterbanden met profiel geen overbodige luxe ten opzichte bij haar bijna gladde zomerbanden 😬. Komende periode maar even rustig door de bochten hè Ilse 😉.. houden we nog wat profiel over voor Schotland! En terwijl ik dit opschrijf ben ik ook maar even gaan kijken of ik inmiddels nog niet op slicks rij… denk toch dat ik binnenkort ook maar eens een afspraak maak bij de garage 😬

Terug naar Schotland. In Schotland werd vorige week door de organisatie een mooie proefrit gereden. Nadat de startlocatie door ons al werd geraden, kregen we nog maar mondjesmaat foto’s door, eerst nauwkeurig beoordeeld door de meereizende fotograaf 😃.. geen herkenningspunten meer, geen borden, geen kilometerpalen…

We hebben de organisatie va Mystery Roads afgelopen week nog even het vuur aan de schenen gelegd… maar helaas, hints of tips hebben we niet losgekregen. Wel prachtige (neutrale 😃) foto’s van de natuur aldaar! We zijn er ondertussen wel zeker van dat we een prachtige reis tegemoet gaan, eentje die vooral qua natuurschoon op ons netvlies gebrand blijft! Rij technisch waarschijnlijk minder sneeuw en ijs, maar des te meer uitdaging in de Schotse binnenlanden en andere smalle kustweggetjes. Hopelijk weten we altijd de juiste rijbaan te kiezen.. althans als er genoeg ruimte is voor twee rijbanen.. Als klein meisje ging ik met mijn ouders en broer al regelmatig met de auto en caravan richting Schotland… Terwijl de schapen bijna verdwenen waren tussen de varens, zagen wij ook de tegenliggers nauwelijks aankomen op de smalle binnenwegen. Oppassen geblazen dus! En op het juiste moment de juiste kant van de weg kiezen 😬! Wij krijgen er in ieder geval steeds meer zin in en zijn de dagen aan het aftellen!

Soms wel tegenstrijdig want er moet ook nog steeds veel gebeuren! Al komt er toch ook altijd veel op het laatste moment aan! Neemt niet weg dat we tussendoor nog wat aan het shoppen gingen voor onze rally outfits. We vulden onze garderobe nog wat verder aan met toepasselijke truien en t-shirts 😃. Uiteraard mogen jullie ook komende rally van ons verwachten dat we iedere dag in een nieuwe uniforme outfit verschijnen!! En ja… ook dit doen we dus uniform 😉.

Ook bereikten we deze week een enorme rally mijlpaal… het vierjarig bestaan van dit ladiesteam is een feit! Wat een prachtige herinneringen, wat een mooie avonturen en wat een fantastische vriendschap!

Daarnaast hadden we ook zakelijk nog de nodige successen! Afgelopen donderdag mocht Ilse samen met Kirsten vd Berg de prachtige Masaaki Imai Award in ontvangst nemen van het Kaizen Institute! Een prachtige erkenning voor het snelst groeiend bedrijf in continue verbeteren in Nederland. Een fantastische prestatie!!! En dames, wat deden jullie het super op het podium!

Helaas hebben we deze week ook afscheid moeten nemen van Kirsten, ze gaat een ander onderdeel van de Rabboank Organisatie versterken! Ook langs deze kant.. heel veel succes Kirsten! Jij gaat dat ongetwijfeld fantastisch doen!!! Ter voorbereiding voor het meer agrarische werkgebied hebben we haar voorzien van functionele wegrij hulpen! Ben benieuwd hoe snel ze deze nodig heeft 😉. Ilse had nog even een Hans Klok momentje in het restaurant waar we afscheid namen van Kirsten, ze dacht namelijk dat ze dwars door een glazen deur heen kon lopen… de deur was sterker 🙈.

Tussendoor oefenen we natuurlijk ook altijd uitgebreid onze rechtervoet techniek… Vorige week tikte Ilse nog even ozosnel de 220 km aan, netjes in Duitsland, immers in Nederland gezien de stikstof blijft de voet van het gaspedaal, maar aangezien de snelheid in Duitsland is verhoogd naar 350 k/u mocht dat wel 😂 ….

En Ilse reed gisteren half Nederland af, tikte de Afsluitdijk aan en ging bepakt met een heerlijke Smooff strandkussens weer richting het zuiden! Nu hoor ik jullie denken… strandkussens? Wellicht ter vervanging van de wegrij hulpen??? Nee niet helemaal, de strandkussens gaan een prachtige reis naar het mooie Curaçao maken, uiteraard samen met Ilse natuurlijk 😃!!! Esther reed vooral veel heen en weer voor de kids, van ijshockey training naar ijshockey training, naar Chinese school en als afsluiting nog een fantastische mini sessie fotoshoot voor de kids bij Imca van de Weem! 📸

1 gedachte op “Ozosnel

  1. Weer een heeeeeel leuk verhaal. En alles komt nu wel dichterbij.
    Gaan jullie weer volgen op de site en hoop dat er veel donaties binnen komen.

    Esther en Ilse de komende tijd ( tussendoor !!!! ) wat rust nemen en gezond leven. Dan kunnen jullie weer stunten in de rally. Laat zien dat jullie niet onder doen aan de mannelijke “stoere bravoure” deelnemers.

    Top Top dames, power girls

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.