Schotse hooglanders en Highland pony’s


Van die momenten dat je ’s ochtends de deur uitstapt, prachtig blauwe lucht, de wereld bedekt onder een witte waas, de autoruiten bevroren en je voelt de kou als je ademt.

Heerlijk gevoel en deze momenten brengen altijd de meest mooie herinneringen uit de rally’s naar boven. Koning winter staat echt bijna voor de deur ❄️☃️❄️.

Dit soort momenten zorgen er ook altijd voor dat ik naar de weerberichten in het hoge noorden ga kijken. Inmiddels sneeuwt het lekker bij de Kerstman 🎅 in Rovaniemi, is het Noorderlicht regelmatig te zien in Lulea en komt de temperatuur in het altijd koude Kiruna overdag nauwelijks boven het vriespunt. Maar hoe zit dat nou in Schotland en Ierland? De kustwegen zullen op dit moment nog niet zo koud zijn, maar de Schotse ‘bergen’ mogelijk wel. Ik ging eens online op onderzoek uit. Google en Wikipedia brachten het antwoord… De hoogste bergen in Schotland staan in het Grampian gebergte, in het graafschap Inverness aan de ingang van de Glenmore. De Grampian Mountains of Grampians (Am Monadh in Gaelic) vormen één van de drie belangrijke gebergteketens in Schotland en vormen daardoor een belangrijk deel van de Schotse hooglanden in het noordoosten van Schotland. In het gebergte bevinden zich de hoogste bergtoppen van de Britse eilanden zoals de Ben Nevis en Ben Macdui. Zo… hadden jullie niet gedacht hè, dat je ook nog wat zou leren bij het lezen van dit blog 😉.

De Ben Nevis is 1345 meter hoog en bovenop is het koud en mistig, volledig zoals ik het verwacht had 😃… en sneeuw in aantocht. Zullen dan toch ook maar de sneeuwkettingen, sneeuwsokken en skikleding meenemen Ilse!

Verder zijn de plaatjes die je over dit gebied ziet zó mooi om naar te kijken. Uitgestrekte toendra achtige heuvellandschappen die mooie vergezichten opleveren. Hopelijk met af en toe een Schotse hooglander of wild paard. De machtig grote elanden en sierlijke rendieren uit het hoge noorden moeten we dit jaar helaas missen. Scheelt weer de nodige schrikreacties als we in het pikkedonker met 100 kilometer per uur over black ice rijden en in je ooghoek een voorpoot van een eland over de vangrail ziet stappen… Aangezien je op dat moment volledig kansloos bent in het uitwijken of remmen, ligt de uitdaging in het onverstoorbaar verder rijden, wat vaak voor de bijrijder wat benauwde momenten oplevert 🙈😬.

Gelukkig kunnen jullie – net als vorig jaar – ook dit jaar weer meegenieten van alle mooie en soms ook spannende momenten in de auto!!! Met onze Lescam dashcam en vooral met de toezegging van onze dedicated vlogger Jurgen van Hoof van M54 Beeldcreaties mogen jullie ook komende rally weer dagelijks genieten van een fantastisch vlog!

En wat waren het soms spannende momenten… met als hoogtepunt van de rally van afgelopen winter de dag dat wij bijna crashten met de luchtballon en diezelfde middags nogmaals een engeltje op onze schouders hadden toen we een grote zwarte vrachtwagen tegenkwamen. Kijken jullie nog één keer mee?

Wisten jullie trouwens al dat we ook dit jaar weer een groepsapp hebben opgestart? Uiteraard zijn wij nooit zo succesvol in onze rally zonder de fantastische support vanuit onze trouwe back office whatsapp groep. Wil jij ook dit jaar meedoen en heb je nog geen uitnodigingslink ontvangen? Mail dan snel naar esther@ascoldasfire.nl ! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.