Blog dag 3 vrijdag 1 februari 2019: Polizei, Police, Politie

….Daar gaat de wekker weer om 6.00 uur 😊

…we krijgen al aardig een ritme s morgens van tassen inpakken, de auto weer zodanig inladen … en weg zijn we… We hadden zelf al berekend dat de voorgestelde tijden en routes niet heel ruim zouden worden dus discipline aan de ontbijttafel, koffiekan laten vullen (goh waarom betalen we hier in Scandinavië toch zoveel geld voor koffie?)  en of we go om 7.40 …. Bestemming The Arctic Circle Center…

Met flink het gas erop start Ilse de dag, zoals ‘s morgens de meeste dagen. Esther is iets minder van de ochtenden en die start graag ernaast… We rijden een fantastische zonnige route, wat een prachtige natuur en onderweg worden we zowel op rendieren als ook op elanden getrakteerd….

De eerste opdracht voor vandaag is om na te gaan hoeveel wapenschilden er bij het Artic center liggen. Een van onze trouwe vriendinnen belt gewoon even naar het Artic center vanuit Nederland en we horen dat het lastig is om te gaan tellen omdat er zo ontzettend veel sneeuw op ligt. Het zouden er overigens 19 moeten zijn, voor elke provincie van Noorwegen een, echter ze zijn makkelijk te stelen dus het zouden er ook minder kunnen zijn. Dat antwoord hebben we dan ook maar ingeschoten naar de organisatie, die overigens beloofd hebben vanavond met een tussenklassement te komen.

Het waanzinnig koud op de hoogvlakte waarop The Arctic Center ligt en we hebben onze Siberie mutsen dan ook echt nodig! Inpakt met mutsen, handschoenen en dikke jassen worden we geïnterviewd door de organisatie. Uiteraard zetten we ons goede doel nog even extra in de kijker! In de kou krijgen we warme gehaktballen aangeboden door de organisatie. Na een half uurtje vervolgen we snel onze route, om 15.30 moet iedereen namelijk bij Bodo in de haven staan, we gaan de ferry op naar Moskenes, overigens voor jullie topografie, we zitten nog steeds in het mooie Noorwegen!

Weer moet het gas erop … we kijken wel op van de snelheid van alle Duitse deelnemers die rustig met 158 km per uur voorbij komen stuiven… Wij doen het toch echt iets rustiger aan, ons doel is vooral veilig aankomen.. natuurlijk zijn we wel rete fanatiek bij de opdrachten … Inmiddels is er een tweede opdracht verstrekt, Daler Mehndi schijnt een zanger te zijn en of we willen zingen dansen of naspelen… ten tijde van het schrijven van dit blog om 23.27 uur moeten we de opdracht nog vervullen … daarover later meer …

Tja en zo werd het voor sommige deelnemers (ja ook Hollandse deelnemers en wij waren het niet 😊) een duur dagje …. Met een fijne snelheid reden we allemaal een tikkeltje te hard om die boot te halen … maar ja, ook hier in Noorwegen kennen ze het laserapparaat … Dat werd dus betalen … geen kattenpis overigens, tussen de € 470 en € 650 euro per auto … poeh … niet fijn … leuke bijkomstigheid was dat wij ook eens als een van de eersten op een bestemming aankwamen 😊 … normaal zitten we aan het eind van het peloton omdat we ons redelijk aan de snelheid houden …

Op de ferry merken we al snel dat we op open zee zitten … we gaan werkelijk van links naar rechts en Esther’s lijf protesteert .. we krijgen een pilletje maar dat helpt maar half … even buiten frisse lucht helpt enigszins maar oh wat is ze blij als we aanmeren .. Enige positieve punt van het buiten op het dek zitten, was het prachtig lichtspel van het Noorderlicht! Echt fantastisch om dit nu al te mogen aanschouwen!!!

Met ruim een uur vertraging meren we aan in Moskenes… En dus voelde we de bui van gisteravond aankomen … ons eten …. Dit keer pakken we het iets slimmer aan en bellen het aankomst hotel in Leknes dat we pas om 22 uur arriveren. Ze beloven ons spaghetti bolognese en ja hoor, 22.03 klokken we uit en krijgen we snel ons heerlijke warme maaltje voorgeschoteld…. Fijn!

Iets minder fijn is steenslag tijdens een rally … eerder van de week hadden andere deelnemers dit probleem al, vanavond waren wij aan de beurt … een plek zo groot als ongeveer 15 cm met een tiental vertakkingen prijkt op mijn voorruit .. gelukkig dan nog wel aan de bijrijderskant. Maar met de grote temperatuurverschillen en ijzige koude kan dit nog wel eens vervelend worden. We bellen Athlon’s alarmcentrale … Inmiddels hebben we een Carglas pleister geplakt en afgesproken met Athlon dat wanneer de steenslag groeit, we opnieuw contact opnemen voor vervanging van de voorruit. We gaan het morgen zien… hopelijk kan ik er nog even mee vooruit, over enkele dagen verblijven we drie dagen in Finland in hetzelfde hotel, daar is het makkelijker een nieuwe voorruit te laten zetten dan nu nog rond middernacht in het hoge noorden van Noorwegen, Leknes om precies te zijn …. Duimen dus allemaal ….

Na het eten overspoelt de groepsapp met fantastische foto’s van het Noorderlicht, een prachtig mooi natuurverschijnserl natuurverschijnsel van het hoge noorden. Wow, wat blijft het mooi om dat mee te mogen maken… Zo staan we na middernacht gezellig nog even buiten dit mooie natuurwonder te bekijken ….

Ondertussen wordt er in Nederland nog driftig gezocht naar bierviltjes (waarvoor dank) en wordt zelfs Heineken aangeschreven, die echter gezien hun huisregels, geen actieve , gemotoriseerde verkeersdeelnemers sponsoren waarbij een optimaal reactievermogen noodzakelijk is, dus geen bierviltjes voor deelnemers van de rallye8000 😊

Na het schrijven van het blog gaan we het nog online zetten op verschillende social media sites en sorteren we foto’s en video’s. Deze sturen we naar Jurgen, onze videograaf … Sorry voor de vertraging Jurgen!

Wij gaan zo nog even ons beste beentje voorzetten voor de opdracht … zingen ,dansen of naspelen… we weten nog niet wat het gaat worden … eerst maar een tulband creëren … 😊

Truste!

 

 

89 gedachten over “Blog dag 3 vrijdag 1 februari 2019: Polizei, Police, Politie

 1. After I originally commented I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I receive four emails with the exact same comment. Is there a means you are able to remove me from that service? Appreciate it!

 2. I have to thank you for the efforts you have put in writing this blog. I’m hoping to see the same high-grade blog posts by you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my very own website now 😉

 3. Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you, However I am having difficulties with your RSS. I don’t understand the reason why I cannot subscribe to it. Is there anyone else having similar RSS issues? Anyone who knows the answer can you kindly respond? Thanx!!

 4. Aw, this was a really good post. Finding the time and actual effort to make a top notch article… but what can I say… I hesitate a lot and don’t seem to get nearly anything done.

 5. Hi, I do think this is an excellent web site. I stumbledupon it 😉 I’m going to revisit yet again since I saved as a favorite it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide others.

 6. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any
  widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest
  twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for
  quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

  Here is my web page – mobile phone 200 euro

 7. I seriously love your site.. Very nice colors &
  theme. Did you build this website yourself?

  Please reply back as I’m wanting to create my own personal website and would love to
  know where you got this from or just what the theme is named.
  Appreciate it!

 8. Hi, I do believe this is an excellent blog. I stumbledupon it 😉 I am going to come back once again since i have book-marked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide other people.

 9. May I just say what a comfort to find someone who truly understands what they are talking about online. You definitely realize how to bring a problem to light and make it important. A lot more people really need to read this and understand this side of the story. It’s surprising you are not more popular because you surely possess the gift.

 10. Aw, this was an incredibly good post. Taking a few minutes and actual effort to produce a really good article… but what can I say… I procrastinate a lot and don’t seem to get nearly anything done.

 11. Hi there! This post couldn’t be written any better! Going through this post reminds me of my previous roommate! He constantly kept talking about this. I will send this article to him. Pretty sure he’ll have a good read. Thanks for sharing!

 12. Oh my goodness! Awesome article dude! Thanks, However I am going through troubles with your RSS. I don’t know why I am unable to join it. Is there anyone else getting the same RSS issues? Anyone that knows the answer will you kindly respond? Thanks!!

 13. May I simply just say what a relief to discover somebody who really understands what they are talking about on the net. You actually know how to bring a problem to light and make it important. More and more people ought to check this out and understand this side of the story. I was surprised you’re not more popular given that you definitely have the gift.

 14. After going over a number of the articles on your web site, I truly appreciate your technique of writing a blog. I saved it to my bookmark webpage list and will be checking back soon. Take a look at my web site as well and tell me how you feel.

 15. Can I just say what a comfort to discover someone who really understands what they’re talking about on the web. You actually understand how to bring an issue to light and make it important. More people need to check this out and understand this side of your story. I was surprised that you are not more popular because you most certainly possess the gift.

 16. continuously і useɗ to rеad smɑller articles or reviews
  tһɑt aⅼso cⅼear thеir motive, ɑnd that is also happening
  witһ this post whiсh I am reading at this time.

  Αlso visit my web-site: Trip

 17. A motivating discussion is worth comment. I think that you need to publish more on this topic, it might not be a taboo subject but generally folks don’t discuss these topics. To the next! Cheers!!

 18. Right here is the perfect blog for anyone who really wants to understand this topic. You realize a whole lot its almost tough to argue with you (not that I actually would want to…HaHa). You certainly put a brand new spin on a topic which has been discussed for years. Great stuff, just wonderful!

 19. The next time I read a blog, I hope that it does not fail me as much as this one. I mean, Yes, it was my choice to read, however I truly thought you’d have something useful to say. All I hear is a bunch of whining about something you can fix if you were not too busy searching for attention.

 20. I’m extremely pleased to discover this great site. I want to to thank you for ones time for this particularly wonderful read!! I definitely appreciated every bit of it and I have you saved as a favorite to look at new stuff in your website.

 21. I have to thank you for the efforts you have put in penning this site. I’m hoping to check out the same high-grade content from you later on as well. In truth, your creative writing abilities has motivated me to get my own blog now 😉

 22. 
  من درخصوص معین کردن این
  مطلب ورق های زیادی را جستجو کردم و
  به نظرم این مطلب می تواند به خاطر بی اندازه از
  بازدید کنندگان مناسب بادا

 23. 
  این نبا مشاوره و پیشنهاد مناسب به خاطر کسانی است که می خواهند
  اکناف محتواها مثل بوسیله این مطلب مطالعه بیشتری داشته
  باشند

 24. 
  مضمون ی این نبا از نظر کثیر
  از افراد کم ارزش و کامل نیست ولی جانباز
  از محتویات کارگاه ساختمانی ها و بلاگ ها پیرامون این مطلب در وب وجود دارند
  که می توان از آنها استفاده بهتری داشت

 25. Hello there! This article couldn’t be written much better! Reading through this post reminds me of my previous roommate! He constantly kept talking about this. I will forward this information to him. Fairly certain he’ll have a good read. Thanks for sharing!

 26. I have to thank you for the efforts you’ve put in penning this website. I’m hoping to check out the same high-grade blog posts by you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my own, personal website now 😉

 27. Thɑnks for your personal marvelous posting!

  I genuinely enjoyed reading іt, yoᥙ can ƅе a ցreat author.Iwkll ensure tһat І bookmark уour blog and wіll eventually comе back ffrom now
  on. I ѡant to encourage continue your great job, һave a nice holiday
  weekend!

  Review mу web blog – Vacation

 28. Hello there! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through many of the posts I realized it’s new to me. Anyhow, I’m certainly pleased I stumbled upon it and I’ll be bookmarking it and checking back frequently!

 29. 
  معنای مطلب ی این یادداشت از نظر فراوان از افراد رخیص و کامل نیست
  ولی فدایی از محتواها محل استقرار رادار ها و بلاگ
  ها پیرامون این مطلب در وب وجود دارند که می توان از آنها استفاده بهتری داشت

 30. 
  سلام . کنیز قسم می خورم که این مطلب رسا است و محتملاً هیچ کس نتواند
  پیغام مشابه بوسیله این مطلب را داخل وبلاگ هویدا کند برای این که بی نهایت تمام است

 31. 
  من درخصوص بی رودربایستی کردن این مطلب ورق
  های زیادی را جستجو کردم و به
  نظرم این مطلب می تواند از باب کثیر
  از بازدید کنندگان مناسب باشد

 32. 
  من درخصوص واضح کردن این مطلب
  فیش های زیادی را جستجو کردم و به نظرم این مطلب
  می تواند برای کثرت از بازدید کنندگان مناسب بادا

 33. 
  معنای مطلب ی این یادداشت از نظر بسی از افراد ارزان قیمت و کامل نیست ولی فداکار از محتواها محل استقرار رادار ها و
  بلاگ ها پیرامون این مطلب در وب وجود دارند که می توان از
  آنها استفاده بهتری داشت

 34. Hi there this is somewhat of off topic but I was
  wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have
  to manually code with HTML. I’m starting a
  blog soon but have no coding experience so I wanted to get guidance from someone with
  experience. Any help would be enormously appreciated!

  Feel free to visit my page; av ซับไทย

 35. 
  عالی است مطلب تصنیف شده توسط شما بی نهایت لثه ایجاد الفت کردن شده است و من مطمئن هستم که این پست از باب بی اندازه از
  وبلاگ نویسان ستوده است

 36. 
  محتوا ی این نبا از نظر کثیر از افراد رخیص
  و کامل نیست ولی جان نثار از مطالب محل استقرار رادار ها و بلاگ
  ها پیرامون این مطلب در وب وجود دارند که می توان
  از آنها استفاده بهتری داشت

 37. 
  این پیام مشاوره و پیشنهاد
  مناسب برای کسانی است که می خواهند دوروبر مطالب ماننده بوسیله این مطلب مطالعه بیشتری داشته باشند

 38. 
  عالی است مطلب تالیف شده توسط شما
  بغایت خوب تصنیف شده است و من مطمئن هستم که
  این پست به خاطر بی نهایت از
  وبلاگ نویسان دلپذیر است

 39. 
  غلام تا بوسیله حال پیغام به این زیبایی در اینترنت نخوانده
  بودم بسیار جذاب و آزگار بود و مقاله جالب آنها
  از باب فراوان از بازدید کنندگان اینترنت مفت است

 40. Can I simply just say what a relief to find a person that truly knows what they are discussing
  over the internet. You actually understand how to bring an issue to light and make it important.
  A lot more people should look at this and understand this side of the story.
  I was surprised you’re not more popular given that you definitely possess the
  gift.

 41. First of all I want to say terrific blog! I had a quick question which I’d like to
  ask if you do not mind. I was curious to know how you center yourself and clear your thoughts before
  writing. I’ve had a difficult time clearing
  my mind in getting my ideas out there. I do take pleasure in writing
  but it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually lost
  just trying to figure out how to begin. Any ideas or
  hints? Appreciate it!

 42. 
  محتوا ی این مطلب از نظر بی نهایت از افراد
  کم ارزش و کامل نیست ولی ازجان گذشته از محتواها کارخانه ها و بلاگ ها پیرامون این مطلب در وب وجود دارند که می توان از آنها استفاده بهتری داشت

 43. 
  مضمون ی این مطلب از نظر هنگفت از افراد کم ارزش
  و کامل نیست ولی جان نثار از مطالب کارخانه ها و بلاگ ها پیرامون این مطلب در
  وب وجود دارند که می توان
  از آنها استفاده بهتری داشت

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *