RaboGirls dag 4 (dagroute 3)

De overtocht
We zitten nog steeds op de boot… 16 uur mogen varen naar het mooie Patras. Rond 1230 uur mogen we van boord! Het was me het nachtje nog wel … de slappe lach krijgen allebei rond half vier s’ nachts… enerzijds door de kou, tjonge wat hadden we het koud in de hut en anderzijds omdat er elk kwartier een mevrouw het nodig vond om door de luidsprekers in het voor ons compleet niet verstaanbare Grieks iets te vertellen… de hele nacht door …. Om vervolgens rond half zes in slaap te vallen en om 8 uur weer wakker te worden. Tijd om te ontbijten… Wel een kleine tegenvaller, onze collega rally rijders zouden gezellig een drankje komen doen.. maar ze konden onze kamer niet vinden L…. Maar goed ook haha… een van ons had een geweldig charming huispak aan… niet om aan te zien natuurlijk!

Dagwinnaar
Na het ontbijt, vlak voor het aanmeren van de boot horen we het klassement van de dag ervoor (derde dag)… en wat blijkt, we worden gedeeld eerste. We delen onze plek met team Vlinderkind Luth – Tangenberg, ook gefeliciteerd! We worden in het zonnetje gezet en ontvangen een mooie beker! We zijn blij en werken hiermee nog steeds aan een top drie positie!

Goede doel
Graag vragen wij (nogmaals) aandacht voor Stichting Vlinderkind. Wij rijden deze rally voor het goede doel. Er rijden ouders en ook een opa mee van vlinderkinderen. Heftig om te horen hoe hun leven eruit ziet. Er is veel geld nodig voor onderzoek. Ontzettend gaaf om te zien hoeveel mensen al gedoneerd hebben. Ook heel gaaf om te zien is hoe wij gesteund worden via social media, soms gewoon niet bij te houden! Echt fantastisch. Echter, mogen we je vragen, heb jij nog niet gedoneerd, en kun je iets missen, zou je dan ajb wat willen overmaken op nummer

NL63RABO 0306 8101 15
 tnv E Lub/ I Heinsman / vlinderkind / mysteryroad. Namens Vlinderkind hartelijk dank!

Van boord
De coördinaten werden cryptisch uitgereikt en aan boord door ons uiteindelijk in de juiste volgorde gezet. Tegelijk krijgen we wederom foto opdrachten. Dankzij de grote hoeveelheid vrienden, familie en collega’s krijgen we alle juiste antwoorden door ge-appt. Heel erg fijn! We zijn er blij mee! We vertrekken bij de douane naast het schip, eerste locatie Kalamatras. Onderweg zien we grote vuilnisbelten, honden karkassen langs de weg, armoede, en het valt ons op dat alles op een gewone dinsdagmiddag uitgestorven lijkt. Alle winkels dicht en straten leeg …? De temperatuur hier is fijn, zo’n 10 graden. We zijn erg druk aan boord, drie navigaties bedienen die allemaal een andere kant op willen, foto herkenning onderweg, alle app’s , mails , facebook en twitter bijhouden, en daarnaast de Griekse rijstijl ‘ontwijken’… haha… tis nog erger dan Parijs en Amsterdam.

Old road
De volgende opdracht is om naar het gegeven coördinaat te rijden via de “OLD ROAD”. Een opdracht, wat later blijkt, nogal wat commotie over ontstaat. Het is belangrijk vooral deze oude route te rijden. De helft van het team kiest toch voor de snelweg omdat hun navigatie hen deze kant op stuurt. Enfin, het was wederom een prachtige route door de binnenlanden van Griekenland! Spannend werd het helemaal voor het team Rabogirls toen we plots staande werden gehouden door drie politie agenten met bivak mutsen op en een pistool op ons gericht. Ze kwamen naar onze auto gelopen. Na wat uitleg van onze kant, iets met charity, twenty teams, waiting for us… mochten we na uitleg wat we allemaal in de auto hadden toch onze weg vervolgen… met als nabrander vanuit de politie: ‘Nice car’ J ….Kostte ons natuurlijk weer 5 minuten van het klassement maar we waren al lang blij dat we mochten gaan!

Tijdzone
Het valt de dames zwaar dat we hier in Griekenland in een andere tijdzone zitten… tjonge, wat een geklooi met de navigaties die nog op Europese (lees Nederlandse) tijd staan… haha … dat geeft soms hilarische momenten… maar het kwartje valt vandaag redelijk snel, dus dat probleem ook weer opgelost!

Athene
Het laatste coördinaat leidt ons naar Athene stad. Kon je nog niet zo goed rijden, dan leer je dat hier wel… haha… we hebben ons ook hier weer bescheurd van het lachen, wat een rijstijl. Esther stuurde de auto foutloos de stad in en met vier paar ogen hebben we het verkeer en de verkeerslichten geprobeerd te volgen… wat een uitdaging!
Wat een prachtige stad en fantastisch hotel (Royal Olympic) heeft de organisatie voor ons uitgekozen. We kijken vanuit de kamer en vanuit het restaurant op de zevende verdieping op de Acropolis. Adembenemend mooi! En het beste nieuws van de dag is toch wel dat we hier twee dagen blijven.
We mogen rond 21 uur aan tafel, en ook dat is fantastisch, we eten en drinken volop en er is veel leuk contact. Inmiddels gaat het lichtje uit… we gaan lekker slapen. Morgen hebben we een rustdag in Athene, wij kijken er naar uit!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.