RaboGirls dag 8 (dagroute 6)

Auw, ruw worden we verstoord door de wekker om 3.30 uur. Om 4.45 staat een briefing gepland met de top 5 teams en daar horen wij (nog) bij, tralalala….

We starten in Le Mans stijl, dat wil zeggen, allemaal tegelijk om 5.30 u. We rijden gelijk op met team American power en CP2. American power en wij zijn de motivatie even kwijt en geven gas, iets meer dan is toegestaan….. Zo blijft er wel wat tijd over en kunnen we  gezellig koffie drinken en ontbijten, we hadden overigens wel een ontbijt pakket maar was niet zo lekker ( voor de zwerfhonden) …..
Daarna rijden we verder naar het eerste coördinaat. Het blijkt dat we een goede rit hebben gereden en dus zit er toch wel weer een wedstrijdelement in….

Van Roemenië reizen we naar Hongarije. Een strenge douane grens controle. De paspoorten, de groene kaart, auto papieren en rijbewijs worden gecheckt. Er volgt weer een mooie route door Hongarije, prachtige weidse landschappen met sneeuw. Het is de hele dag al erg koud, we hebben het tot -14 zien gaan…….

 

De volgende route leidt ons over de snelweg, we krijgen lekkere trek en horen dat Erik en Wilco chips in de auto hebben liggen. Er is echter geen tijd op te stoppen, met een snelheid van 130 km per uur is het best een uitdaging om de chips over te hevelen, maar gelukt….. Helaas is de zonnebril van Wilco wel gaan vliegen…..

Inmiddels is bijna heel Hongarije doorkruist en we rijden de Oostenrijkse grens over. Toch maar even een vignet gehaald en weer verder.  Net voor Wenen begint het flink te sneeuwen, de snelweg ziet al snel wit en we staan stil in de file.

De estimated time of arrival loopt steeds verder weg en wanneer we meer dan 25 minuten achterlopen op de ideale tijd besluiten we rustig verder te rijden…. Geen goed besluit blijkt later…..bijna een uur te laat checken we in bij de Back office. We krijgen onze tijd en nieuwe coördinaat door en tevens een sms je dat de ideale tijd herberekend wordt…. Jammer dat we dit niet eerder wisten…..volgende coördinaat ligt in Salzburg. We vertrekken en krijgen onderweg door dat we naar het EB haus gaan, Europees centrum voor de vlinderziekte. Door de sneeuwzijn de verschillen groot tussen de teams, wij komen rond kwart voor zeven aan in Salzburg en moeten wachten tot 20u. De korte presentatie is indrukwekkend!

Rond 21u komen we aan in het hotel in Salzburg. We maken er een gezellige avond van, eerst lekker eten en daarna borrelen in de hotelbar.

Tegen twaalf uur zoeken we onze kamer op, morgen nog ongeveer 900 km richting Doorwerth.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.