Dag 4….. da’ s pech, boot weg …..

Nog even terug naar dag drie. Ilse verloor tijdens het sneeuw scooteren haar lens… Maar Esther vond de bevroren lens terug in Ilse ’s sjaal. Even ontdooien onder de warme kraan en hij deed het weer.

Na middernacht zijn we terug in het hotel, de chauffeur van de bus die ons terugbracht reed nog even 500 m door naar de Russische grens! Apart om daar te staan.

Tot half drie vannacht zijn we in de weer geweest om filmpjes en foto’s te versturen naar Nederland, slechte WiFi hier. Maar het lukte!

Vanmorgen rond de klok van 9 aan de ontbijttafel…. Het hotel was wat overdonderd door zo n grote groep ontbijters dus het was wachten op eieren , kaas, yoghurt… Maar uiteindelijk was het er wel allemaal en het was lekker. Met een volle maag verzamelen op de parkeerplaats om als totale groep naar de Russische grens te gaan. Daar foto’s gemaakt en wij als team 9 sneeuwkettingen eraf gehaald. Die hadden we de avond ervoor hard nodig om de heuvel van het hotel op te rijden.

We kregen aan de grens een spel, vier vragen in een envelop moesten uiteindelijk naar een plaats leiden , het duurde even maar dank zij een enthousiaste backoffice in Nederland kregen wij de juiste naam door! En rijden maar! Iedereen met dezelfde starttijd vertrokken van 10.21 uur.

We rijden flink door en spotten onderweg een vos. We worden overdonderd door de fantastische uitzichten & landschappen. Wat was het mooi zeg! Vandaag een etappe met meerdere coordinaten. Spannend en leuk!

Halverwege de dag is er stress. We rijden natuurljk in het noordelijkste puntje van Europa waardoor er een slechte WiFi en telecom verbinding is gedurende de hele dag. We krijgen een splitsing en moeten kiezen voor de TomTom ( boot) of andere navigatiesystemen die ons een route over de weg wijzen , maar met vele kilometers en tijd meer. We starten met de keuze om voor de Tom Tom en dus de boot te gaan. Heen en weer bellen met familie vrienden en kennissen levert na zo n 20 km op dat er geen boot gaat ?!?! Ja eentje om 02.30 uur s nachts. We maken rechtsomkeer en proberen natuurlijk onze verloren tijd in te halen.

We bellen wat af met de backoffice , waarschijnlijk omdat wij het spelletje niet helemaal door hebben:) Want onze redenering is dat wanneer je drie routes hebt, waarvan 1 heel kort in kilometers en tijd en je moet de drie met elkaar optellen en delen, en daarbij de info dat de boot niet gaat, je automatisch een te lange route in km en tijd gaat rijden, met andere woorden, je kon de juiste tijd en kilometers niet of nauwelijks rijden …. Dat schijnt toch het spelletje te zijn…. We leggen ons erbij neer , vandaag slechte score. We zakken daarmee naar een vierde plek in het klassement, moeten we morgen beter doen… Althans dat vinden we zelf!

Het laatste uur van de route was hel. Sneeuwstormen , keiharde wind en sneeuwhopen en spiegelglad maakte het laatste uur toch wel erg spannend. Wat waren we blij met team 1702 nog ( ver) achter ons! Aangezien zij ook de ‘ bootgok’ hadden genomen, moesten zij ook retour en reden dus ergens op de route.. Gelukkig konden we op eigen kracht bij het hotel komen maar dat ging niet van harte. Een aantal keren bleef de auto echt steken op de sneeuwhopen… Om 19.01 klokken we in. Het hotel is heerlijk. Eten ook. We zijn tot 2230 u aan tafel.. Daarna nog met elkaar een drankje gedaan en even samen de sauna ingedoken. Redelijk uniek want blijkbaar zijn wij de enige met een sauna op de kamer…. maar even van genieten dan… Op naar morgen… Nu nog even de filmpjes naar NL sturen, naar Ravenswaaij Visuals. Hebben jullie onze eerste vlog vanavond gezien? Kijken hoor!

Slaap lekker iedereen en tot morgen! Een gave dag. In colonne naar de noordkaap achter een sneeuwschuiver … Wij hebben er weer zin in! Liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.