Dag 5….. Noordkaap bereikt

De dag begon met uitslapen, pas om 9 uur werden wij aan het ontbijt verwacht. De adrenaline zit er echter lekker in, dus al voor half negen schoven wij beneden in de ontbijtzaal aan. Ontbijt was goed verzorgd en in alle rust konden wij wakker worden. Buiten een witte gure wereld. Sneeuw en wind voeren de boventoon. Na de zware dag van gisteren waren we blij in het hotel te zijn, de auto is nog een beetje in chaos modus en moet nog afgetankt worden. We checken op tijd uit en lopen met de fles port onder de arm naar de auto. Gelukkig komen we buiten een ander team tegen met de limonchello in de hand, gelukkig blijft deze makkelijk koud in de auto. De port hadden we ’s avonds even opgewarmd in de sauna ;-). Want ja…. Wij hadden als enige team een sauna, en dat hebben we geweten, tot midden in de nacht kregen wij verzoekjes  van andere teams of we toch niet even……….

Een half uur voor vertrek rijden we het dorp in om even te tanken. Ilse voert bij het tankstation een interessant gesprek met de caissière over the nice guys at the Nordkapp. Gierend van het lachen komt ze weer de auto in, de sfeer zit er gelijk goed in.

Overigens worden we onderweg ook goed bezig gehouden door de jongens. Moppen , soms een tikkeltje schuin of gewoon ronduit ranzig 😉 . Ook leuk om te zien dat de mannen elkaar nog wat educatie geven middels app filmpjes hoe ze vrouwen kunnen behagen hahaha…. En mannen, hoe komt het toch dat jullie2 Gb s morgens al is verbruikt? Kijken jullie wellicht bijzondere filmpjes onderweg met een leeftijdsgrens van 18+….. 🙂

Rond 10 uur vertrekken we achter elkaar voor de laatste 25 km naar de Noordkaap. Ondanks dat het licht is, blijft het guur. Stuifsneeuw vliegt over de weg waardoor het zicht je hier en daar bijna volledig ontnomen wordt. Op 13 km voor de Noordkaap moeten we achten op de sneeuwschuiver. Tijdens de wintermaanden gaan er dagelijks twee konvooien naar boven, onder begeleiding van een sneeuwschuiver. We worden in rijen opgesteld en wachten op de sneeuwschuiver. Eenmaal vertrokken blijf ik foto’s maken, wat een fantastische omgeving!!!!! WE MADE IT! Ons einddoel behaald!!!!!! Het thuisfront kan ons via de webcam op de Noordkaap live volgen, leuk om vanuit onze hulplijn de foto’s van onszelf door te krijgen. Teamfoto’s met en zonder vlaggen, groepsfoto’s en foto’s van alle auto’s worden achter elkaar gemaakt. Daarna is er tijd voor ‘coffee with a view’ en de jaarlijkse souvenirs jacht voor het thuisfront.

Rond één uur vertrekken we weer achter de sneeuwschuiver. Net na de slagbomen ontvangen we om het eerste coördinaat van de dag en vertrekken we in tweetallen om de twee minuten. Opdracht van de dag is een selfie met een brug, geen viaduct. Nog een hele uitdaging…. De parkeerplaatsen naast de weg zijn voor ons onbegaanbaar door de hopen sneeuw en dus wordt het stoppen op de weg. Snel nel eruit selfie maken, de auto in en gas erop voor de sneeuwschuiver of een vrachtwagen komt aanstuiven.

We testen vandaag de kilometer teller uit. Samen met team 02 en team 10 zetten we de dagteller op nul. Eind van de dag zitten er verschillen tot 8 kilometer(op een afstand van 500 km) op, waarbij vooral de onze een hogere kilometerstand aangeeft.. Extra hindernis voor ons dus om zo dicht mogelijk op de ideale kilometers in te klokken……. We gaan de tactiek hierop aanpassen 😉

De duisternis valt al snel hier in het noorden en om u rijden we al volledig in het donker. De wegen zijn glad, een mooie spiegel van black ice. Samen met de stuifsneeuw een verraderlijke combinatie. En dan is een bakkie toch echt een uitkomst, een extra paar ogen een tiental meters voor je…..

Aan het eind van de middag rijden we met het tweede coördinaat Finland in. Zullen we de betaalde tax op de Noordkaap gaan terughalen????? Nee joh… kost veel te veel tijd 🙂

We zien door de  duisternis weinig van de omgeving om ons heen, maar genieten des te meer van het Noorderlicht boven ons. Waanzinnig om hier kilometers lang onderdoor te rijden. Af en toe moeten we op in de remmen voor overstekende rendieren of een bruine beer… Of toch niet? Ziet team 10 beren op de weg???? Fantastische omgeving hier in Lapland, waarvan we iedere minuut genieten.

Onderweg begint de auto wat te piepen… niet veel en er branden geen lampjes, dus we besluiten door te rijden. Bij het hotel aangekomen zien we dat de wielkasten achter vol zitten met sneeuw. Toch maar even met een schroevendraaier weggeslagen….

We komen laat aan, want de grens met Finland is tevens een tijdzone. We schuiven om 22u local time aan aan het buffet. Het is goed eten, speciaal voor Ilse wordt er kip gebakken. Beetje jammer dat deze niet helemaal gaar was…..

Het hotel heeft alleen beperkte wifi in de lobby, op de kamer hebben we enkel de MiFi uit de auto. Toch  maar even een appje naar onze vlogger dat de filmpjes even op zich laten wachten. Inmiddels staat wel ons vlog van dag 2 online. Hebben jullie deze allemaal al gezien???? En er staat meer online op dat moment, het klassement. Wat blijkt, we zijn weer dagwinnaar. Trots!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.