Blog: Expeditie Watte…???

Eigenlijk begon het voor Esther maandagavond al, de rally. Een opeens opkomend griepachtig gevoel bracht Esther toch ook nog even bij de huisarts. Diagnose …..Esther lijdt aan ‘snotvalling’ 😊😊😊 .. ja ja… toch even dat Vlaams Nederlandse woordenboek erbij … enfin … een ritje naar de plaatselijke dienstdoende apotheek was het gevolg… alleen werd dat een offroad experience in het pikkedonker waarbij we elkaar toch maar even aan de telefoon hielden, just in case de wereld echt zou ophouden … het is goed gekomen en het werd vanzelf dinsdagochtend…

Eenmaal op het Belgische schoolplein aangekomen vond Esther het toch wat frisjes.. let wel, Esther was al op doorreis naar Eindhoven, de startpositie… Wat bleek… Esther was haar jas vergeten… klein detail, het vriest 30 graden daar boven richting de Noordkaap … dus snel naar huis, jas halen en alsnog naar Eindhoven….

Na een fantastisch vertrek vanuit Eindhoven met heel veel aandacht van collega’s, een officiële foto en videograaf (Imca v d Weem en Jurgen van Hoof, dank jullie wel), gingen we dan van start om 9.20 uur… We zijn ook fantastisch verrast als we een cheque in handen krijgen van € 2936 vanuit de Bijzonder Beheer loterij voor Het Nationaal Ouderenfonds… wat een enorm bedrag!!! #thanks collega’s!!! En nog een heerlijk lunchpakket van Anita en Maya, echt super lief dames! En als laatste scheurijzers van collega Christian! Verwend zijn we!  We draaien de Kennedylaan op om vervolgens 500 meter verder al weer de eerste stop te hebben … er moest getankt worden …. Daarna dan echt van start! 

Eenmaal onderweg zijn we toch echt een paar uur bezig geweest om het nieuwe kabeltje van de TomTom dan ook daadwerkelijk werkend te krijgen, immers achter in de TomTom, paste het apparaat niet op de houder … hoe dan??? Na een hele poos kwamen we erachter dat de oplader ook gewoon in de houder paste … duh….

Vandaag was gelukkig nog een onofficiële route … want vlak voor Bremen midden in een baustelle miste Ilse de afslag … 22 kilometer omrijden was het gevolg … dat dachten we ongemerkt even te kunnen doen …. Ahum … appje in de Duitse groepsapp … “Irgendetwas läuft hier verkehrt: Die Holländische Fraktion (wij dus) kam uns gerade entgegen” whahaha… Beetje jammer dit, maar we reden dus die Duitsers tegemoet en wij zaten verkeerd ….

Na de hele social media bijgewerkt te hebben… zijn we uren mee bezig geweest … dachten we de Droam te installeren… dit is onze onbeperkte wifi aan boord …. Klein probleempje …. De wifi code lag nog bij Ilse thuis  …. Broerlief ingeschakeld en na een uur dan toch de code en onbeperkt bereikbaar, jippie …

Morgen een interview in het Duits .. laten we daar ook nog maar het een en het ander voor voorbereiden … dus daar zaten we in de auto met google translate …. Je kan maar voorbereid zijn …

Rond 17.30 arriveren we dan in Rostock .. nog even op zoek naar een pin automaat (natuurlijk… bei der Kirche … dat hadden we kunnen weten als Rabobankers ..) …. En zo druppelen alle teams langzaam binnen. Rond 19 uur dan onze eerste opdracht … het totaalgewicht van ieders auto moest geraden worden , incl. bagage, volle tank en onszelf meegerekend. Morgen gaan we op de weegbrug … en hopelijk scoren we punten .. we hebben de gok gezet op zo n 1700 kilo… (A3 Limousine 1.0 Benzine) …. Maar toen ….

Even dachten we toch echt dat we voor de verkeerde Expeditie hadden gekozen … tjonge … de opdracht werd … ren van het hotel zo snel mogelijk het strand op (het vriest hier behoorlijk, en natuurlijk pikkedonker) .. en zoek je nummer (een paal met daarop voor ons nummer 4). Start met graven in een cirkel met omtrek van 1 meter en zoek een ei … serieus… graven, geen handschoenen, geen schep … pffff … uitgeput al op het strand aankomend zijn Esther en ik (als echte Duitsers) volleerd gaan graven … niet normaal zwaar.. maar uiteindelijk geholpen door een schep van een van de buurteams… vonden we ons ei… toen moesten we nog helemaal terugrennen naar het hotel en ons melden in de lobby … Uiteindelijk hebben we de 6e plek bereikt en dat is ook onze startpositie morgen … Ilse neeg nog even naar flauwvallen door de extreme pijnlijke koude handen …maar het kwam goed … Alle deelnemers lopen inmiddels flink te proesten .. de longen hebben ff een optater gehad … We hopen eerlijk gezegd dat de andere opdrachten toch meer op het denkvlak liggen …. Doe ons maar gewoon een expeditie richting Noordkaap in plaats van Expeditie Robinson…. 😊

Tijd voor een heerlijk diner … lekker Italiaans gegeten in Duitsland (nee geen Kaiserschmarren, Wiener Schnitzels, Bratwursten … maar logischerwijs Italiaans) ….

Terug in het hotel start met ijzeren precisie de hele riedel van alle apparaten opladen … alle social media bijwerken, appjes beantwoorden, onze video’s doorsturen naar onze videograaf … en dan … douchen en slapen… het is inmiddels over elven … om 6.30 moeten we uitgecheckt en wel in de ontbijtzaal zitten….. Oh ja … in het ei zat ons eerste coördinaat voor morgen … we rijden richting Kronsbruchhufe en Altdorf (A1)… dus een stuk terug ….

Welterusten ….

Esther en Ilse

5 gedachten over “Blog: Expeditie Watte…???

 1. Dames, een start zonder een kleine vergissing is menselijk. Het maakt jullie nog scherper in de volgende dagen. Let op de vitamientjes en zet s-nachts de piepjes uit die uit mogen. Hoop dat het morgen een toffe dag gaat worden.

  Esther het is weer heerlijk om je verhaal te lezen.

  Liefs van ons en toi toi xxxxxxxxx

 2. Hoi ladies,
  Zo te lezen is dag 1 niet zonder slag of stoot verlopen maar ja zo kennen we jou een beetje he esther😉. Samen zijn jullie een top team en gaan jullie zeker een toffe tijd beleven die ze jullie niet meer kunnen afpakken.
  Nog super veel succes gewenst de komende dagen en ik volg jullie op de voet! Laat het denkwerk maar beginnen 🧐

  Groetjes xxx

 3. Lieve dames,wat gaan jullie een avontuur aan zeg,voor een prachtig doel.ik zal jullie verhalen zeker gaan volgen👍Pas goed op jullie zelf,en geniet van deze bijzondere rit❤️Liefs consuela

 4. Meiden, wij zijn nu al trots op jullie!!
  We weten dat er geen uitdaging te gek is, jullie zit vol adrenaline en kennen elkaar van haver tot gort. We kijken uit naar alle avonturen.
  Toi toi!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.