Blog dag 4 zaterdag 2 februari … Lucky (suite) day

En weer de wekker vroeg, dit keer om 7 uur. We worden wakker in Leknes, Scandic hotel. Om acht uur aan het ontbijt… poeh, weer maar 4 à 5 uurtjes…. Dat begint wel wat op te breken, vanavond willen we het dan ook echt graag anders doen… Gisteravond of beter gezegd vannacht hebben we nog opgetreden voor de Iphones en dit doorgestuurd naar de wedstrijdorganisatie… Met tulband en al … bewijs zien jullie nog wel in onze vlogs haha …

Vandaag zijn we , zoals elke dag, wederom hetzelfde gekleed. Vandaag met spijkerbroek, oranje sweater met daaronder het donkerblauwe ijsprinsjes t-shirt… (zie foto) … nou pfff vandaag hebben we de temperatuur kort zien zakken naar -25 graden. 

Rond 8.45 vertrek , na een prima ontbijt, om vervolgens een half uur later bij een kerk en een museum een stop te maken om foto’s te maken. Vervolgens krijgen we daar nog een interview (lekker kort ook haha… ) in het Duits… De Duitsers en wij hebben een hoop lol… de stemming zit er goed in. Daarna is het een vrije dagbesteding … niet dat we niets te doen hebben, we hebben een hele lange tocht te rijden via de prachtige Lofoten. We gaan van start en besluiten er een relaxed (poco poco) dag van te maken…

Onze Iphones en spiegelreflexcamera hebben niet stilgestaan vandaag, wat een adembenemend mooie tocht hebben we beleefd. Het is zo jammer dat de zon hier heel laat op en ook weer heel vroeg onder gaat … daardoor hebben we stukken in het donker gereden. Maar wat was het geweldig. Wat een natuur zeg! Zowel zonsopgang als zonsondergang door de Lofoten. En qua weer een prachtige dag! Af en toe nemen we een klein paadje…op zoek naar een lekker kop koffie. De vergezichten zijn prachtig… de koffie echter niet te vinden..

Halverwege in de plaats Lodingen besluiten we, na heel lang geen koffietentjes e.d. te hebben gezien, om dan maar gelijk te stoppen voor een lunch. We moeten tanken (zonder slang hahaha..) en vragen meteen waar we in het dorp lekker kunnen lunchen.. en lekker was het. Heerlijke omelet met kaas, en foccaciabrood en salade … jammie … We vervolgen onze tocht… nog ruim 4,5 uur te gaan…

Onderweg hebben we verschrikkelijk veel lol…. Zo hebben we Les 2 Noors voor beginners opgenomen (zie vlog) … en hebben we karaoke gedaan tijdens het rijden (zie ook vlog)… ook hebben we moppen getapt, hilarisch was het … we hebben verschillende malen zo ongelooflijk in een deuk gelegen… Zo ook komen er vele app-jes binnen van dieren die onderweg gespot zijn, zoals beren, apen en mammoeten …. Hahaha … we liggen dubbel van het lachen ….

Tussen het rijden door volgt het klassement… Wat blijkt , we staan 2e op de lijst, superblij en tegelijkertijd vragen we ons wel af waar wij punten hebben laten liggen, we zullen het de organisatie nog eens vragen…. Ook volgt nog een opdracht. We moeten bij een supermarkt op zoek naar het grootst mogelijke artikel voor maximaal 10 euro/ 100 kronen. We besluiten voor 2 opties te gaan, een vuilniszak die we opblazen en we hebben een grote zak briketten gekocht. Eenmaal in het hotel moeten we dit inleveren en blijkt bijna iedereen vuilniszakken te hebben. We zijn benieuwd of de jury daar genoegen mee neemt, anders zouden we met de briketten nog wel eens kunnen scoren.

Gezien de verwachte ETA (Estimated Time of Arrival) van net voor 19 uur bij het hotel, spelen we vandaag niet het spelletje “halen we het of halen we het niet”… met andere woorden, we zijn op tijd voor het diner… heel fijn zo n gevuld buikje …

Eindbestemming vandaag is Tromso. Het Scandic Ishavs hotel…. Super mooi gelegen in hartje Tromso… eenmaal bij het inchecken horen we dat we een upgrade krijgen, en wat voor één … we krijgen de suite van het hotel op de hoogste etage met 2 verdiepingen en wat een uitzicht … wij zijn in ons nopjes natuurlijk .. eenmaal in de lift zien we bij onze etage het volgende staan (zie foto) …ironing room , eh eh eh eh ? Maar het komt helemaal goed! Heerlijk gegeten van het buffet van het hotel en daarna weer druk de social media updaten… Morgen weer een hele lange dag in de auto… onderweg naar Honnigsvag, laatste grote stad voor de Noordkaap!

1 gedachte op “Blog dag 4 zaterdag 2 februari … Lucky (suite) day

  1. Hebben jullie inde suite lekker geslapen en heerlijk gedoucht , of de hele nacht naar buiten gekeken.
    Op naar Finland denk ik en er moet nog een keer doorgehaald worden .
    🍅🌚🌡

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.