Almost Christmas time

Overal lichtjes en haarvuren, kerstbomen en kerststukken… het is vandaag de kortste en donkerste dag van het jaar, de onafgebroken regenbuien helpen daar niet bij. Ondertussen zijn wij aan het aftellen, nog 41 dagen tot vertrek vanuit Arras, Frankrijk.

En terwijl wij nog aan het aftellen zijn, is de eerste rally alweer terug uit het hoge noorden. De Noordkaap Challenge vertrekt ieder jaar begin december en is net voor de Kerst weer terug. Het begint toch wel echt te kriebelen als we al die mooie plaatjes uit het hoge noorden zien. Ze hadden ook dit jaar weer veel sneeuw waardoor menig auto zich met moeite over de – soms bijna onbegaanbare – wegen een weg baande. Tussendoor zagen we de dappere deelnemers een ijsmeer induiken en met de sledehonden op pad gaan. Aan dat eerste heb ik mij vorig jaar net niet gewaagd.. lag het nou aan het ontbreken van zwemkleding of was het die -30 graden die mij deden besluiten om warm op de kant de blijven staan??? @ilse, weet jij het nog??? 😊.. De sledehonden tocht hebben we wel kunnen afvinken van onze bucketlist. Wat een fantastisch avontuur! Met ondergaande zon over de besneeuwde ijsmeren en door de Finse bossen, een ervaring om nooit te vergeten!

Komende maanden vertrekt er bijna iedere week een ‘rally’, veel gaan er richting het hoge noorden, garantie op sneeuw, ijs en ijskoude temperaturen. Altijd mooi om mee te genieten met de andere teams en de avonturen die ze meemaken. Tja.. wat wij zullen tegenkomen dat is toch nog een beetje een mysterie…. Past wel een beetje bij deze tijd van het jaar. Onze kinderen genieten nog altijd met volle teugen van de magische sfeer en mysterieuze pakjes. De Kerstman is vorige week alle pakjes al komen brengen. Een bijna onmogelijke taak voor de kids om er alleen maar naar te kijken…

En er waren nog meer pakjes deze week. Kerstpakketten op het werk, lieve afscheidskadootjes en ‘zoenen’ van vertrekkende collega’s en natuurlijk de nodige kerstkaarten. Dank jullie wel allemaal!

En terwijl Ilse helaas nog niet fit is, werkte ik lange dagen, borrelde en at ik wat af, viel van het ene feestje in het andere en deed de laatste kerstinkopen. Onderweg schalde de kerstmuziek uit de luidsprekers, heerlijk meezingen met alle nieuwe en oude liedjes!

Nou zat ik deze week niet enkel in de auto.. ik waagde mij ook eventjes in de trein… geen succes.. Terwijl de trein mooi geel en blauw kleurt, zag ik meer groen en geel. Blij dat ik weer in mijn auto zat 😊

En met de kerst voor de deur, wil ik jullie – ook namens Ilse – fantastische feestdagen wensen! Geniet van elkaar, geniet van de sfeer, geniet van alle liefde om jullie heen! Tot volgende week!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.