Foggy weather

Met zicht op het prachtige centraal station heerlijk zitten bloggen, onder genot van een Gingerbread Latte met slagroom en een snufje kaneel voor extra kerstgevoel 😉.

Even rust in het hectische leven, weer even reflecteren naar de afgelopen week. Een week die voor deze twee dames nooit saai te noemen is, volgens onze coaches doen wij zowel zakelijk als privé volledig eer aan onze teamnaam As Cold As Fire. Vinden jullie dat ook? Of zijn wij eerder Double Trouble? 😜

Vorig weekend, na een drukke zaterdag vol met verplichtingen voor de kids en personal training, bedachten deze twee dames dat we toch even behoefte hadden aan een meidenavond. Temperaturen rond het vriespunt in combinatie met mist zorgden ervoor dat ik mijn BMW met zomerbandjes even verruilde voor een stoere Landrover met winterbanden.

Rond 20u stapte ik in Vosselaar in de auto, uurtje gas geven richting Wijchen waar Ilse de Amarone al ontkurkt had en chips al had klaargezet. Lekker met twee gezellig op de bank, wijntje in de hand en even bijkletsen. Tegen middernacht weer de auto in richting België, op de snelweg vergezeld door enorm veel felle mistlampen. Ik snap daar toch weinig van… dus even een cursusje voor de oplettende lezer. Mist achterlichten mogen gevoerd worden in mistige omstandigheden waarbij het zicht beperkt is tot 50 meter… Tja, ik weet niet hoe jullie daarmee omgaan, maar als ik toch maar 50 meter zicht zou hebben, dan rij ik meestal geen 120 kilometer per uur over een snelweg. De remweg bij 120 kilometer per uur bedraagt namelijk 104 meter, dat is 54 meter meer dan het zicht reikt.. Nou geniet ik echt wel van een beetje adrenaline en avontuur.. maar in dit geval een niet in te calculeren risico wat ik niet wil nemen. En als ik dan dus toch 120 kilometer per uur over de snelweg cruise, dan heb ik dus meer zicht dan 50 meter en ondertussen wel enorm last van al die rode kerstverlichting bij de mede weggebruikers 😃. 

Zondagochtend stond bij ons in het teken van ijshockey. Goed aangekleed naar de kids kijken tijdens de snelste sport ter wereld heeft toch wel iets! Daarna snel de auto in voor die een andere hele snelle sport. De laatste F1 wedstrijd van 2019, een mooie avond race in Abu Dhabi.  Zou Max de derde plaats kunnen vasthouden? Het eerste uur volgden we vanuit de auto, terwijl lieve vrienden ons ook via de app op de hoogte hielden… onze eigen Back Office, ook tijdens het normale leven! 😄👍

Max maakte het waar en ondanks de problemen met de Honda motor eindigde hij met een 2e plek mooi op het podium, zijn derde plek in het eindklassement veiliggesteld. 

Wij moeten het in februari nog gaan waarmaken. Deze week kwam de derde briefing van de rally. Zoals jullie al weten, starten wij vanaf pole position vanuit Arras, Frankrijk. De exacte starttijd en locatie is nu ook bekend. Kan bijna geen toeval zijn dat dit voor de deur van het appartementje is wat wij voorafgaand aan de rally geboekt hebben..alvast ons eerste schot in de roos! We rollen zo de auto in.. klaar voor de start. Voor de vroege vogels op zaterdag, jullie zijn welkom om 7u00 op Grand Place in Arras. Om 7u30 klinkt ons startschot!

Verder stond de week in het teken van werk, pakjesavond van Sinterklaas, garage en wat ongemakken. 

Vrijdag mocht de BMW naar de garage voor winterbanden en onderhoud. En dat werd een heel avontuur 🙈… eerst de leenauto van locatie ophalen want dat liep even anders in de planning. Vervolgens eind van de dag met mijn nieuwe banden en onderhouden auto naar het zuiden. Ergens in Vosselaar merkte ik dat ik geen demping meer achteraan had. Voorzichtig naar huis en met de zaklamp op onderzoek uit. Garagist (… ja ik weet het, automonteur 😉) gebeld en deze kwam direct richting Vosselaar. Software probleem… voortaan eerst banden wisselen van 17” naar 16” en dan niveauregelaar instellen.. wel fantastische service! Dank je wel Yordi! 

Ondertussen was ik vrijdagochtend met de leenauto even heen en weer naar Wijchen geweest om een bos bloemen en lunch naar Ilse te brengen. Wat ongemakken in gewrichten en ontstekingswaarden houden haar op het moment even thuis. Goed rusten, dan zien we je snel weer op de Rabobank! 

En ook ik doe het even wat rustiger aan, verkrampte spieren in nek en schouders vragen wat meer rust en wat minder laptop en smartphone gebruik. Ook best rustig 😉

Terwijl huize Heinsman al prachtig in turquoise kerst sferen is, gaan we – nu de Sint vertrokken is –  dit komende week ook bij huize Lub gaan doen. 🎄🎅🤶

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.