Dag 1…zaterdag 1 februari

Pole position start in Arras

Wel een beetje vroeg …. Regen en donker. Gister hadden we een heerlijk ontbijtje gehaald in de supermarkt (verse croissant, lekker donker meergranenbrood, yoghurt, eieren , kaas en koffie/ thee en verse jus)…Eerst ontbijten en daarna de auto in. Deze staat voor het appartement inmiddels geparkeerd …. Immers was er markt. We moeten om 7 uur verzamelen op de Grand Place voor de briefing… langzaam komen alle teams aangereden… tussendoor doen we nog een fotoshoot , alle wagens overigens… en vervolgens gaan we in startpositie staan… stipt 7.30 mogen wij als eerste vertrekken.

De coördinaten … 51.01557 2.198716… Dat betekent de boot naar Dover vanuit Duinkerke … Esther achter het stuur en Ilse aan het rekenen wat de ideale tijd zal moeten zijn…we zijn benieuwd of we het juiste hebben berekend. We hebben in elk geval exact de berekende tijd gereden …

In Duinkerke moeten we wat geduld hebben voor vertrek.. een mooi moment om de studie hoe plak ik koplampen af van een Audi te volgen….sjonge … wat een gebruiksaanwijzing. Ilse appt nog even met Leendert van Audi van Mossel … na wat vijven en zessen hebben we onze enige set koplampstickers maar ergens opgeplakt…(wel op de lampen overigens 😊)  Volgens de audi dealer hoorden we later dat het tegenwoordig niet meer nodig is hahahaha … we gaan het wel meemaken… we zijn in elk geval goed aan het oefenen met KEEP LEFT … dat wordt zo een fijne uitdaging als we de boot weer af mogen…

Vandaag zijn we overigens Jut en Jul … zoals jullie zullen zien komende week in de blog en vlog zijn we veelal hetzelfde gekleed … een echt team zeg maar …. Daarom sjouwt Esther ook met tassen kleding auto in en auto uit …. Ilse mag immers niet tillen …

Lane 32 … eindelijk mogen we de boot op. We verzamelen als complete team aan de voorkant in de lounge voor een 2 uur durende overtocht. De klok gaat een uur terug en Ilse heeft een deel van de vaart niet meegekregen, die was in dromenland… Maar toen ze eenmaal wakker was zijn we lekker buiten op het achterdek gaan zitten. Een heerlijk zonnetje kwam door, wel een waterkoude wind en in de buurt van Engeland – Dover zagen we de prachtige krijtrotsen. Eenmaal aan wal rijden we naar Dover Castle. Een heel kort verblijf aldaar en weer door naar het volgende coördinaat.

Onderweg een aantal stops. Rond half een s middags nog bijna een fazant aangereden … oeps, misschien zien jullie dat nog wel terug in de vlog. Het rijden aan de linkerkant is echt wel even wennen, vooral bij rotondes is het nadenken… maar toch redelijk snel onder de knie … het blijft wel extra aandacht vragen. We hebben dubbel gelegen om de navigaties, de eerste paar keer hoorden we “na 500 jaar, links af “ 😊 😊 😊 maar het bleek yards te zijn … duh

Aan het eind van de middag komen we aan bij Stonehedge, super gaaf! We zien de zon ondergaan. We krijgen een bustour en daarna zijn we vrij om 45 minuten rond te wandelen. Super mooie plek en ook prachtige foto’s…. Ons vervolg gaat binnendoor over landwegen, het wordt donker en de straten smaller… nadat we een van de teams op weg hebben geholpen, nadat iets fout was gegaan bij het tanken,  arriveren we rond 19.30 in het Hilton Hotel bij Bristol. Om 20 uur gezamenlijk diner en vervolgens bloggen we. Morgen worden we om 7 u aan het ontbijt verwacht. Ilse ligt al te slapen en ook ik ga zo mijn bed in … morgen weer een dag. We gokken dat we de boot naar Ierland nemen … who knows? ….  

We hebben nog weinig opdrachten voor het thuisfront, misschien morgen. Zelf hebben we wel een opdracht en dat is dat we stroopwafels (als typisch nederlands product) moeten zien te ruilen voor lokale producten … dat is nog best een opgave maar in Frankrijk en Engeland is het ons al gelukt …

1 gedachte op “Dag 1…zaterdag 1 februari

  1. De eerste dag, was voor ons ook heel vroeg op en geen gezellig weer . Het regende flink. Maar heel leuk we waren volgens ons de enige uitzwaaiers . We hadden het er voor over.
    Hebben nog geprobeerd om de organisatie te beïnvloeden met strafpunten. De boys verlegden de startlijn lijn wel een auto lengte vooruit seconden winst. Of ze er gevoelig voor zijn we twijfelen. Maar toch.

    Jullie waren allemaal wel heel snel in Engeland. Wij hebben ons toeristisch verplaatst naar ons eigen adres.
    Groetjes van ons xxxxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.