Dag 4…The Grotto

We verlaten de plaats Sligo, waar we een prachtig hotel hadden. Het is wederom vroeg maar met ontbijt en koffie/thee in onze maag komen we een heel eind. Vandaag starten we als een van de eersten. We rijden direct een ideale tijd rit. Het is vroeg en rustig op de weg. Het klassement is binnen en we staan 8e. Daar zijn we natuurlijk helemaal niet gelukkig mee en dus gaan we proberen nog een betere plek in het klassement te veroveren deze week. Naar aanleiding van de eerste uitslagen hebben we onze formule aangepast, kijken of we hiermee een betere ideale tijd kunnen berekenen, we gaan het zien de komende dagen. De laatste – meest spannende etappe van dag 3 ontbreekt helaas nog – die volgt later. Voorlopig klassement na dag 3 is een zesde plaats!

We arriveren op onze eerste coördinaat , veel auto’s zijn heel snel daar echter achteraf blijkt dat we massaal te vroeg waren. Slechts een enkel team heeft goed gereden, beetje jammer, ondertussen dat we daar staan te wachten op alle teams besluiten we even naar het dorp terug te rijden om te tanken. Esther raakt aan de praat met de plaatselijke tankstation houder, iets wat eigenlijk continue gebeurt. De Ierse bevolking is super aardig en vriendelijk en iedereen wil weten wat we aan het doen zijn. Of ze denken ook vaak dat we verdwaald zij hahaha…

We verzamelen op een parkeerplaats, Ronald van team Recycle deelt Belgische pralines uit en gaan met alle teams tegelijk naar boven waar de fotograaf alle auto’s fotografeert en filmt.

We zijn bij Teilean Croaghlin, Sliabh Road, er lopen vele schapen op de weg en eenmaal boven waait het gigantisch, maar het uitzicht is fenomenaal. We maken prachtige foto’s en dan start een route met blinde kaart / instructies. Een leuke rit met opdrachten. Zowel route rijden als opdrachten oplossen. Eerste uitdaging is het vinden van The Grotto, een smal supersteil verbindingsweggetje wat ons naar de L5055 brengt.

Daar spreken we een lokale imker die ons helpt met het plotten van de herkenningspunten in de rest van de route, beetje hulp is best handig 😃. De route brengt ons naar een smal weggetje wat we mogen rijden indien mogelijk. Na ons avontuur van begin van de week beginnen we voorzichtig aan deze onverharde weg. Al snel komen er vier teams terug naar beneden, niet te rijden voor een verlaagde Audi. We rijden langzaam achteruit want het is weer lekker smal en rijden met deze groep de rest van de route. Nog een tussenstop omdat een van de Duitse auto’s zonder brandstof staat. We navigeren verder en genieten van prachtige natuur zoals de watervallen van Assaranca bij Ardara Maghera.

We zitten op kanaal 30 met het bakkie. De Nederlandse deelnemers hebben hun bakkie stuk dus we doen nu mee met de Duitse vrienden, heel leuk en gezellig om mee te luisteren en soms ook heel handig en veilig wanneer ze voor ons rijden en gevaar duiden als schaap op de weg of tegemoet komend verkeer.

Vervolgens krijgen we de volgende route, een prachtige route langs de kust. Dat is ook de opdracht, rijdt zo dicht mogelijk langs de kust …. we hebben alle mogelijke routes genomen, soms over het erf van mensen, soms doodlopend en soms niet begaanbaar voor een verlaagde Audi …. maar het was echt prachtig . Beetje jammer dat net vandaag onze lescam niet heeft gefunctioneerd, gelukkig hebben we vele foto’s. Helaas kunnen we dan ook de twee nood stops van vandaag niet reproduceren. Eerst een tegemoetkomende auto op een one way route die na de bocht ineens daar was….de ABS deed zijn werk en later hebben we die nog een keer willen testen toen er uit het niets een hond de straat over rende… die heeft veilig terug kunnen rennen en ook wij zijn daar zonder kleerscheuren vanaf gekomen.

Er volgt nog een route zonder opdracht en de laatste route is er een met ideale tijd richting Belfast. We komen redelijk op tijd aan 19 u bij het hotel. Een kwartier voor aankomst stoppen onze verstralers koplampen en bakkie ermee….vervelend want dat grote licht is super fijn om mee te rijden in het donker.

Bij het hotel krijgen we direct hulp van Matthias van team Frostbeule en Chris van team Seedorf, beiden hebben ze er verstand van. Motorkap open, zekeringen checken en uiteindelijk op zoek naar de zekeringenkast in de auto. Hij wordt gevonden onder het stuur, een nieuwe zekering wordt geplaatst en yes alles functioneert weer. Wij blij 🙂 Nogmaals dank jullie wel heren!!!

Iets minder blij werden we van het feit dat we onze hotelkamer open deden en deze bleek gebruikt en niet schoongemaakt. We troffen een beslapen bed aan, een smerig gemaakte douche met alle handdoeken op de grond, bierglazen en een prullenbak vol McDonalds afval en zo rook de kamer ook ;(… wij weer terug naar de receptie. Honderd maal excuses natuurlijk en we kregen een upgrade in een ander deel van het hotel. Nieuwe kamer, fris schoon met een heerlijk bed. We hebben lekker maar ook weer kort geslapen….uitslagen moeten nog binnenkomen, hopelijk stijgen we in het klassement….

1 gedachte op “Dag 4…The Grotto

  1. Het was weer een drukke dag met alle soorten wegen. Leuk dat jullie nu met de Duitse teams over het bakkie kunnen praten.

    Het gaat allemaal in goede harmonie. Of toch een beetje strijd gevoel

    Na een leuke dag en heel korte nacht op naar het volgende doel.

    Bye, bye

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.