Dag 5 Foggy Scotland

Na een heerlijke nacht in onze upgraded kamer vertrekken we wederom vroeg uit het hotel. Om vijf uur weer de wekker, ontbijt om kwart voor zes en in de auto om kwart over zes weer fris en fruitig in de auto. Het is de eerste kilometer nog een beetje oppassen want het heeft vannacht voor het eerst deze rally gevroren. Toch een klein beetje flash back naar vorige jaren.

Het gas gaat er bij de hele groep op, we moeten immers de boot halen en die wacht niet.. althans deze niet ;-). Leuk om als groep ´samen´ te rijden. Half acht staan alle auto’s van de deelnemers op de boot, de fotograaf heeft last minute niet helemaal goed gekeken en staat bij een andere boot… gelukkig gaat ook deze boot richting Schotland. Op de boot nog even op de foto met de Engelse hulphonden.

Na een redelijk relaxte 2,5 uur en met hulp van andere reisziekte pillen (met dank aan één van de andere teams!) staan we weer op vaste bodem in Groot Brittanie, in Cairnryan. De maag van Esther was dit keer zo relaxed dat we een heerlijke panini pesto mozarella hebben gegeten aan boord. We verwachten immers een lange route. We rijden gezamenlijk naar de parkeerplaats voor een groepsfoto en starten om de paar minuten voor de eerste klassementsproef van de dag. Onderweg schieten we mooie plaatjes.

We hadden best wel een domper van de uitslagen van de afgelopen dagen en rekenen wat af op het moment. Toch de formule aanpassen? Wisselen tussen navigatiesystemen? Het antwoord hebben we nog niet gevonden.

De rit wordt steeds mooier, we zetten koers naar de Schotse Hooglanden met een klassementsproef op ideale tijd. Bij ieder coördinaat dat we krijgen, krijgen we gelijk de opdracht om af te tanken. In de binnenlanden zijn immers weinig tankstations te vinden. Na een mooie route komen we op onze berekende tijd aan op het tankstation. We krijgen 10 minuten pauze om voor de inwendige mens te zorgen en beginnen snel met het berekenen van de ideale tijd voor de volgende route. Een korte route en dus gaat gelijk het gas erop want er is weinig tijd om eventuele tijd goed te maken.

Onderweg pauzeren we kort, ook om nog wat foto’s te maken van de geweldige heuvels met prachtig uitzicht. We waren niet alleen op die parkeerplaats, ineens zagen we een heuse Schotse hoogland muis … Esther heeft m vastgelegd….

Halverwege komen we in een lange rij auto’s terecht die allen achter een grote vrachtwagen hangen. Vijf rally auto’s voor ons en wij sluiten de rij. Ik probeer via alle kanalen van het bakkie de vrachtwagen chauffeur te bereiken, Ilse licht in een deuk als ik voor de 31e keer “Hello Mister truckdriver door de microfoon roep… maar tevergeefs… het duurt tot 10 kilometer voor het eindpunt totdat hij ons er allemaal langs laat. We doen ons best om onze tijd nog te halen en dat lukt precies!

Bij het eindpunt van deze route vragen we in het tankstation of ze onze stroopwafel willen ruilen voor iets lokaals Schots. We worden doorverwezen naar Colleen, een aardige dame van de winkel ernaast, zij wil vast ruilen… En jawel! Weer een opdracht vervuld!

Volgende routes zijn bedoeld om te genieten en dat doen we! Prachtige vergezichten, zoveel kleuren in de bergen en overal schapen en herten! Genieten in optima forma! We rijden gezellig op met de Duitse teams Disco Queens en Fast & Curious. Op de smalle wegen best fijn om een extra paar ogen voor ons te hebben die waarschuwen voor schapen en tegenliggers. Daarnaast vermaken we ons ook met hun gesprekken… die niet op lijken te houden :-). Beetje jammer dat de veerboot net weg voer toen wij aankwamen. Ook voor de Duitsers was het wachten… samen zijn we een boot later alsnog overgevaren. Gelukkig geen tijdrit deze keer. Dat had punten gekost.

Eind van de middag krijgen we een coordinaat binnen met de mededeling dat we daar eten. We zetten gelijk koers daarna en hopen op een rustige avond.

In het restaurant werkt Esther even snel we de website bij en gaat Ilse op jacht naar de – door het thuisfront bestelde – whiskey’s. Daarna lekker eten, Esther kies voor één van de lokale specialiteiten, Haggis! Nog lekker ook!

Dan weer de auto in voor de laatste twee etappes. Wederom prachtige routes die ons onder andere langs kasteel Eilean Donan brengt. We brengen de nacht door in een prachtig Schots hotel, drinken als groep nog een borrel in de bar en genieten van een zicht op een ‘uitslaapochtend’!

1 gedachte op “Dag 5 Foggy Scotland

 1. Goedendag dames,

  Fijn dat Esther een reis pilletje heeft gekregen,
  Esther je weet toch dat je niet zonder ka. Zo vader,zo dochter.

  Nog een flinke rit morgen in Engeland naar Redbuul F1 fabriek ???.
  En dan alweer op naar de eind bestemming Nederland.

  Zal nog lang nagenieten zijn.
  Weer fantastische foto’s gezien.
  Till to Morrow
  .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.