Dag 6: 6 februari 2020… waar is toch die schotse hooglander ?

En weer een vroege ochtend, 7u aan het ontbijt, lekker vers fruit en Ilse neemt elke dag haar eigen bakje havermout mee aan tafel. We hebben om half acht een briefing. 

Vandaag zijn er acht etappes en deze zijn alle vrij om te rijden. Geen kwalificatieronden, maar genieten van wat Schotland te bieden heeft …. en daar heeft de organisatie niks teveel gezegd. 

We starten met de eerste 4 coördinaten. Wat een mooie wegen, prachtige vergezichten en soms super smalle bergwegen en een verdwaalde telefooncel. We mogen daar echt blij zijn dat het 8 graden is en dat er geen sneeuw valt. We mogen de routes in willekeurige volgorde rijden, waardoor we regelmatig andere deelnemers in tegengestelde richting tegenkomen :-). 

De hele ochtend ruikt het al naar verse koffie in de auto. Niet heel gek dachten wij omdat we onze thermoskan hadden laten vullen in het hotel. Tegen de tijd dat we een bakje koffie wilden nemen bleek deze lauw en bleek ook dat het hotel de dop was vergeten erop te draaien, alleen de bekers hadden ze erop geplaatst … pppfffff nou die thermoskan kan niet meer hahahaha….

We rijden de eerste vier coördinaten achter elkaar door en vallen van de ene ‘oeh’ naar de andere ‘ahhhh’. Wat is Schotland prachtig om te zien! Vergezichten over zee, ruige kusten, smalle weggetjes en deze morgen ook een prachtige zonsopgang.

We hebben nog een klein spannend momentjes als we na onze sanitaire stop van een klein weggetje afrijden en er een steentje tussen de remschijf blijkt te zitten. We rijden weg met een enorm lawaai van de piepende remschijven, maar na een paar keer hard remmen en wegrijden en het euvel is weer verholpen!

We zetten in de vierde etappe koers naar een bergetappe. Niet teveel naar beneden kijken en goed op de wegblijven, want de weg is niet veel breder dan de Audi en de afgrond is diep. We maken heel wat hoogtemeters en tikken zelfs nog even de sneeuw aan! Gelukkig… toch nog sneeuw deze rally!

Rond het middaguur komen we aan in Applecross, een plek waar we heerlijk kunnen lunchen. Langzaam komen alle teams binnendruppelen en genieten we van een warme maaltijd. Ilse wederom aan de kip en Esther geniet weer van de lokale lekkernijen, Schotse zalm deze keer!

Na deze heerlijke lunch stappen we weer in de auto, we tanken bij de enige – soort vooroorlogse – brandstofpomp in het dorp en vervolgen de kustroute. Op zoek naar Schotse Hooglanders! Jeeeeehhhh, gevonden! Op de weg, naast de auto, we kunnen ze mooi op de foto zetten!

Vanaf hier zijn er nog 4 etappes tot aan het Mercure hotel in Inverness. Iedereen is vrij om alle routes te rijden. Wij besluiten om vanaf Applecross rechtstreeks de route naar het hotel te nemen, daarmee rijden we nog het grootste deel van etappe 5, kunnen we onderweg wat relaxen en op tijd aan te komen in het hotel. Even bijtanken en rusten, hoognodig vooral voor Ilse, want jawel om 01.30 uur gaan we weer rijden richting de Red Bull fabrieken. Dat is ongeveer 10 u rijden dus we maken onze borst vast nat….

Aangekomen in Inverness zoeken we op een industrieterrein naar een op internet gevonden visboer … maar helaas die vinden we niet. Dan eerst maar naar t hotel … we checken in en vragen waar we verse schotse zalm kunnen kopen… zowel Esther als ook Ilse had wat Schotse zalm mee willen nemen naar Nederland. Ze verwijzen ons naar Victoria Market… een toch wel beetje vergane glorie market waarbij we ons afvragen of de vis die ze daar verkopen niet net zo oud is als de market zelf…we hebben t niet gekocht helaas … 

We hebben het hotel verzocht om ons diner te vervroegen zodat we dadelijk kunnen gaan slapen. Dat doen ze. Om 19u uiterlijk de ogen dicht tot een uur of 00.30 slapen. De stad bruist buiten nog vele uren verder, maar wij krijgen er niet veel van mee en vallen als een blok in slaap. Tot later weer…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.