Dag 8…The City of London

De wekker gaat in het stadion van Milton Keynes.

Een uitgebreid ontbijt wordt ons aangeboden maar we houden het bij yoghurt met havermout / cruesli en koffie voor Esther en thee voor Ilse. Verzamelen op de parking van het hotel. We krijgen behendigheidsproeven. De eerste is om pionnen heen rijden vooruit en vervolgens dezelfde weg achteruit en daarna met de voorbumper de auto zo dicht mogelijk tegen een pion plaatsen. Hier en daar wordt het spelletje niet helemaal uitgevoerd hoe het zou moeten, we zien mensen uit een cabrio hangen en zo de oefening foutloos uitvoeren en we zien teams de opdracht een aantal keer herhalen…. We gaan er van uit dat de organisatie ook hier de meest zuivere opdrachten beloond. Overigens hebben we van deze dag nog geheel geen uitslagen, die zullen we later toevoegen aan onze blog.

De tweede opdracht vanaf de parkeerplaats is de kortste route naar een volgend coördinaat. We speuren onze diverse navigaties af naar de kortste (fiets?) route en denken m gevonden te hebben. We draaien het parkeerterrein af en willen naar rechts en dan rechtdoor maar zien direct slagbomen. Herstel van de route is noodzakelijk. We parkeren direct langs de weg, immers ze route mogen geen meters verspeeld worden. We nemen een andere route en zijn op weg. We gaan voortvarend en komen exact op de aantal km uit die onze navigatie met de kortste route ook aangeeft. Althans dat denken we tot zo n 300 m voor de finish. Ajajaj, doodlopende staat terwijl we aan de overkant teams zien staan. We bekijken of we er toch niet door kunnen (zie later ook video)… dat betekent over plantsoen langs trappen die toegang geven tot woonhuizen en over een fiets/ wandelpad… met veel gekke blikken van voorbijlopende voetgangers nemen we het risico en gaan we in slakkentempo dit ‘steegje’ door om zo op de weg te komen die leidt daar de parkeerplaats waar we ons afmelden en een foto wordt gemaakt van onze km stand en dagteller.

Onze volgende opdracht is een hele gave! We krijgen 10 opdrachten in London die we moeten uitvoeren , we ontvangen ze in willekeurige volgorde en moeten hiermee wederom de kortste route weten te rijden. Dat wordt een klus. We besluiten met nog 2 teams een koffietentje in te duiken om daar de volledige route te pinpointen en zo de kortste route te bepalen, ook onze backoffice in NL heeft de opdracht gehad en probeert ons op weg te helpen. We denken dat we de meest ideale route door hartje London gevonden hebben en gaan op pad.

Via Wembley stadion (foto met auto maken), Ambassade (selfie van onszelf of met de auto), Oxford street (markant beeld op gevel fotograferen als selfie), Piccadilly circus (selfie van onszelf of met de auto), China Town (selfie van onszelf of met de auto), Trafalgar square (waterflesjes vullen in de fontein), Buckingham palace (selfie van onszelf of met de auto én bonuspunten voor een foto met guard) en Big Ben op de foto zetten. Westminster Abbey zouden we eigenlijk in moeten, maar was helaas gesloten.. dan maar de Abbey Shop in :-). De laatste stop was de Towerbridge, al rijdend een filmpje maken als je erover heen reed.

Ondertussen onderweg ook weer een stroopwafel geruild tegen een Engels drankje, zie foto.

Het was een super gave dag, hoe mooi is het om met eigen auto zo kris kras door London te rijden, we troffen het enorm met het weer, de hele dag zonnig! We hebben wel 6 uur door London gereden, hier en daar een verkeersopstopping veroorzaakt en Ilse heeft op de meest luxe plek , Royal Albert hall, op royale wijze van een toilet gebruik gemaakt terwijl Esther de auto midden in London op straat had stilgezet… in afwachting van die leuke Bobby die haar weg kwam slepen 😉

Na de Tower Bridge rijden we de stad langzaam uit en checken in bij een tankstation. We rijden inmiddels weer als laatste in het peleton… wonderlijk hoe dat iedere dag weer schijnt te lukken…

We krijgen een laatste coördinaat richting Hotel, het Leaf hotel in Dover. Het laatste coördinaat is een ideale tijdrit. Een laatste rekenpoging dus om deze te achterhalen en we vertrekken na 10 minuten pauze. Gas erop richting Dover, veel snelweg kilometers zijn een welkome afwisseling na de hele dag door de stad.

Rond 2030 uur arriveren we daar en schuiven meteen aan tafel. Eén glaasje wijn om het festijn af te sluiten van die dag…. Daarna snel slapen. Morgen nog een laatste dag …. Het stormt overigens al fijn en de berichten zijn niet echt lekker vanuit Nederland … we zijn benieuwd wat morgen gaat brengen …

1 gedachte op “Dag 8…The City of London

  1. Lieve dames,
    Lees het fantastische verslag terwijl jullie weer thuis zijn.
    De eerste rit. Lijkt mij wel heel spannend geweest door steegjes en paden waar waarschijnlijk geen auto hoort te rijden, maar ja je moest ergens zijn met de korste afstand ben benieuwd of dat ook is gelukt.
    London door met de auto enzo alle opdrachten meekrijgen is wel heel goed gedaan.
    Top top toppertjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.