Dag 2 met een lach en een traan

We komen er weer helemaal in. Het intoetsen van alle apparatuur levert Ilse nog steeds wel wat grijze haren op, echter het gaat al weer bijna vanzelf.

We liggen om 7 uur voor de deur bij McDonalds. Even een ontbijtje doen en dan weer op pad voor een lange dag. De McEgg muffins en pancakes smaken heerlijk.

Helaas horen we maandagochtend ook dat Esthers oma om 9:50 uur vredig is ingeslapen. Wat een verdrietig bericht. Gelukkig wordt de uitvaart maandag, zodat Esther niet terug hoeft en maandag zelf afscheid kan nemen. We lachen en we huilen samen om de mooie en verdrietige dingen des levens.

Vlak na dit nieuws worden we opgevrolijkt met rendieren op de weg. Precies voor onze auto. Prachtig om te zien. Toch even een geluksmomentje deze ochtend.

Gedurende de dag wordt bekend dat we als Ladies team de dag winnaar zijn van dag 1! Wat zijn we trots.

We rijden een prachtige route door Zweden. Coördinaten brengen ons naar het Östersund Airport. En vanaf daar krijgen we een hele lange route die ons naar Lulea brengt, waar we een late aankomst kennen. Wat een fantastische route! We hebben genoten. Een beetje spannend was het wel, we hebben de auto goed leren kennen op ijs en sneeuw, aan het eind van de dag raasde we dan ook weer als vanouds hard over het ijs, achter de stoere mannen van team 2 aan. Brink Hoveniers.

We eten gezamenlijk, krijgen onze aanwijzing voor het coördinaat van dinsdag, welke we direct in de groepsapp zetten. Binnen een paar minuten werd de aangereikte morse taal voor ons omgezet naar coördinaten, waarvoor dank, lieve mensen van de backoffice in Nederland.

Esther vond het nog niet spannend genoeg en besloot hard te vallen voor ons huisje in Zweden vanavond. Gelukkig niks echt stuk maar wel last van hoofdpijn en een dikke muis van de hand. Hopelijk trekt dat wat weg.

Ook zijn we buiten nog gaan kijken naar mogelijk noorderlicht, maar helaas nauwelijks zichtbaar.

Vandaag was een dag met een lach en een traan. Het was goed zo. Vanavond erg gelachen met de beelden van lescam…. Wat blijft het toch raar om jezelf terug te zien, we moeten nog wel aan de performance van onszelf werken haha ….. ( geen kauwgom tijdens opnames, niet hangen in de beugels boven je hoofd in de auto Ilse 😉 …..)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.