Dag 6….. Da’s pech eland op 146 km voor het eind coördinaat op de weg

Vroeg… vroeg… vroeg dag. We rollen om Finse tijd 6 uur ( Nederlandse tijd 5 uur) het bed uit. Even lekker ontbijten en dan verzamelen in de hal van het hotel. Vandaag worden we op de proef gesteld voor wat betreft onze muziek kennis…. Noten lezen om achter onze coördinaten te komen. Onze backoffice app in Nederland werkt goed, we worden wederom goed op weg geholpen waarvoor dank!

Voor dat we konden vertrekken hebben we als twee houthakkers onze wielkasten uit staan hakken. Grote klompen ijs tussen wielkast en band maakte dat het ijs op de band contact maakte tijdens het rijden, niet zo heel goed dachten wij. Eenmaal ijsvrij konden wij ook onze route gaan starten.

Het blijkt dat we Finland weer gaan verlaten in de ochtend, op naar Zweden. Voor ons gevoel hebben we een soort van Big Five gespot deze week, te weten de Noordkaap, het noorderlicht, het rendier, de vos en……vandaag voor het eerst een eland gespot! Team 1710 heeft ook nog beren op de weg gezien…..als je maar lang genoeg rijdt, dan zie je vanzelf wel beren op de weg J

We hadden volgens mij nog niet gemeld dat Esther naast coureur en navigator ook apotheker is deze week. Menig team heeft wat uit haar grote medicijntas gekregen. En vanaf vandaag is ook Ilse de sjaak. De griep heeft toegeslagen …. Stepsils en siroxyl hoestdrank niet aan te slepen. Hopelijk snel weer dat griepgevoel eruit.

Tegen het eind van de ochtend belt de backoffice. Wij dachten wat gezellig dat ze bellen echter ze deelden ons , en aan nog enkele andere teams de gele kaart uit. Dat houdt overigens in dat we te hard hebben gereden. Oeps…. Wat beter opletten met dat voetje op het pedaal.

Team 1702 doet onderweg aan reïncarnatie of hallucinatie. 146 kilometer voor een eind coördinaat melden ze ons via het bakkie dat er een dode eland op de weg ligt . Wij rijden er twee kilometer achter maar geen eland te zien haha….. rara waar is de eland toch gebleven?

Het coördinaat leidt ons naar Lulea. Daar zijn we eerder deze week ook geweest, we maken een stop bij Lulea Motorstadion en het blijkt dat we hele gave activiteiten gaan doen. We worden in groepjes verdeeld en wij starten als eerste met de icekarts. Super vet om te doen. Vervolgens mogen we met een Volvo het ijs op om lekker te ijsdriften. Ook dat was een geweldige ervaring. Een derde activiteit was rijden met een Volvo waar het stuur precies de tegengestelde beweging maakte. Zigzaggen om pionnen bleek voor menigeen nog geen gemakkelijke opgaaf…. Nadat een enkeling zich nog even in de buiten jacuzzi liet zakken , kregen we volgende coördinaten, op naar Umea. Zouden we wel of geen boot moeten nemen? Uiteindelijk bleek Umea het eindstation voor deze dag……

Bij aankomst van het hotel blijkt dat we nog 3,3 km moeten rijden om de ideale kilometerstand te bereiken. Hmmmm oké , we zien een rotonde voor ons, dus hebben we die maar 20 keer rond gesjeesd et voilà, daar was de juiste kilometerstand.

Na 6 dagen valt het de mannen overigens pas op dat we in dezelfde outfits lopen …. Tjonge daar doen we dan moeite voor, volgend jaar maar naakt, dat valt ze hoogstwaarschijnlijk wel op… ondanks dat Ilse zich beroert voelt, besluiten we in het zeer sjieke hotel Stora Hotellet ons ook van de beste kant te laten zien. Op hoge hakken en zwarte jurkjes komen we naar beneden. Marc van team 1710 dacht even dat hij een crematie had gemist ( duh)… dit werd wel gezien en het werd gewaardeerd.

Na het avondeten ( pas om 23 u van tafel) is het oogjes toe en snaveltjes dicht……tot morgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.