Dwars door de Ardennen richting Luxemburg

Serieus? De wekker om 5.45 ??? Ja dus toch … Esther vraagt of er een klein lampje aan mag … voor Ilse leek het een bouwlamp die aan ging … Douchen en op naar het uitgebreide ontbijt…

Nog even de slaap uit de ogen wrijven en koffie, nog meer koffie en daar komt via de app het eerste coördinaat. Hier was verder nog geen opdracht aan verbonden. We kwamen uit op een parkeerplaats net over de grens in Belgie bij Wezet.

Hier was onze volgende opdracht, volg de Maas zo veel mogelijk, op naar een volgend coördinaat. Het was dus de bedoeling om zo dicht als mogelijk langs de Maas te blijven rijden en dat zo n anderhalf uur…. Natuurlijk hadden de dames vanaf het begin al meteen een andere route … of het een wijs besluit was horen we vanavond bij de bekendmaking van de resultaten van de dag. Oplettende kijker Peter Kuijlaars had direct door dat de maximale snelheid al direct werd overschreden … Ilse mocht 30 maar reed ietsjes harder 😊

Onderweg maken we mooie foto’s, immers als we geen tijds limiet mee hebben kunnen we rustig(er) van de omgeving genieten en onderweg hier en daar fotos maken… Oh ja, we zijn inmiddels ook al weer gevorderd in plassen tussen twee autodeuren hahaha … nee daar hebben we dan weer geen foto van 😊..

Eenmaal aan het einde van de Maasroute ontvangen we een nieuw coördinaat, dit keer met als opdracht de ideale tijd te berekenen én te rijden… Met een TomTom, Garmin, Googlemaps op de telefoon, TomTomdrive op de laptop en ook nog here app was het even hectisch om een ideale tijd eruit te krijgen, dus we schakelen het thuisfront in, onze hulplijn (waar we superblij mee zijn)… er komen verschillende berekeningen binnen en uiteindelijk kiezen we een ideale tijd. Esther heeft een bijna wetenschappelijke excel gebouwd waar we de gegevens in kwijt kunnen en dan rolt er een ideale tijd uit, die we vervolgens ook moeten zien te rijden … Of onze excelsheet de juiste blijkt horen we ook vanavond! Anders wordt het klussen aan een aangepast spreadsheet vanavond … en natuurlijk waren we op tijd. Eh althans, in de laatste kilometer zien we een omleiding.. neeeee joh .. stug rijden we het bord voorbij en gelukkig bereiken we onze bestemming en melden we ons af bij de organisatie. Om meteen weer een nieuwe opdracht te krijgen met coördinaat. Dit keer zoeken we de kortste route. Het thuisfront helpt ons ook goed weg (waarvoor weer dank!). Helaas overigens nog geen puzzel, sudoku, rebus of foto opdrachten waar jullie in mee kunnen denken en doen… hopelijk volgen ze nog.

We arriveren bij Barrage de la Gileppe. Enorme stuwdammen. Met een bijbehorende uitkijktoren met bovenin een restaurant… Op naar boven naar het mooie uitzicht … met hier en daar wat gefoezel  met telefoons zijn we uiteindelijk allemaal binnen. Sommigen nuttigen nog een maaltijd anderen nemen een drankje… we maken ons klaar voor behendigheidsproeven op het parkeerterrein ervoor… en oh ja, de politie kwam ook een kijkje nemen maar we werden niet op de bon geslingerd gelukkig…

De eerste opdracht is slalom rijden om pionnen heen, allebei de rijders moeten hun ronde doen en dat zo snel als mogelijk. Best lastig met een auto die nog niet zo bekend aanvoelt… (eerder reden we Audi, nu een Landrover Disco, toch een ander formaatje). Vervolgens moest een van de rijders geblinddoekt het zelfde parcours afleggen en moest de andere rijder de blinde rijder door het parcours praten. Echt teamwork. Dat hebben we foutloos gedaan! Hoe we hierop in totaal gescoord hebben horen we waarschijnlijk ook vanavond. Maar leuk was het wel …

Vanuit hier mogen we vrij zonder opdracht terug naar het hotel. We kiezen met drie teams ervoor om een binnendoor route van Belgie naar Limburg te rijden. Een klein uur rijden we door prachtig landschap terug naar het hotel …

Om 19 uur aan tafel … gezellige boel … eerst nog even bloggen, filmpje maken van de dag belevenissen, wat werk tussendoor , douchen en natuurlijk … wijnen … gelukkig had Esther een Zwitsers zakmes, best handig als je zin hebt in wijn …. Maar dat is de WSET 2 dames gelukt hoor …. Geen zorgen 😊

Zo, de heerlijke maaltijd zit erin … gezellig tafelen, praten over de dag en de ervaringen en vissen naar resultaten… maar die zullen morgen volgen .. voor nu dus de nacht in want om 5.45 uur gaat weer de wekker … tot morgen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.