Landje hoppen

Na wederom een hele korte nacht ging jawel weer om 05.45 uur de wekker… Het hele riedeltje van douchen aankleden en naar de ontbijtzaal gaat op een soort van zombie tempo… een kop koffie, yoghurt en muesli.. en snel naar de auto. Team 4, As cold as fire (wij dus) moesten als eerste starten met een starttijd van 7.10 uur.

De opdracht was, ga naar coördinaat 50.605328 en 6.385841, vermijd snelwegen en rijd de ideale tijd… We komen als eerste ook aan om 8.24 op een verlaten parkeerplaats…

Vervolgens krijgen we de tweede opdracht. Een coördinaat met de opdracht snelwegen vermijden. We hebben zin in kaffee und kuchen dus stoppen we bij een Konditorei. Koffie to go en lekkere broodjes mee… Overigens was dit voor ons de eerste keer van de cursus koffie vouwen….(zie filmpje 😊). Onderweg passeren we (en stoppen we) bij de Nürnbergring. Niet alleen voor een leuke foto maar ook een bermplaspauze… Het mooie weer wil wel maar door de mist en kou lukt het nog niet … vlak voor dit eindpunt in Cochem krijgen we nog flinke mist.

We verzamelen aan het water, de zon komt langzaam door, na een klein uuurtje kwamen de laatste teams binnen. Ondertussen werden we door Peter en Manon getrakteerd op een heerlijke verse warme wafels. We maken wat foto’s, springen letterlijk en figuurlijk een gat in de lucht en gaan weer door….

Opnieuw krijgen we coördinaten. Dit keer is de opdracht de kortste route en vermijd snelweg… het thuisfront helpt ons goed mee met de berekeningen. Vermijd snelweg geeft de mooiste routes, we genieten volop, er ligt hier en daar nog sneeuw, de zon gaat volop schijnen. Muziekje aan en een hoop humor. De organisatie heeft een gezamenlijke lunch gepland waar we op aan rijden. We rijden door mooie dorpjes en proberen de route maximaal te analyseren op weggetjes waar we eventueel tussendoor kunnen om maar zo min mogelijk kilometers te maken. Bij de Burger King maken we een stop en hebben we een gezellig samenzijn.

De volgende opdracht luidt: rijd Route 3 via de L4 en L50 (via Michelin)… Esther vond al snel uit dat Michelin blijkbaar ook een app is om routes te berekenen. Even checken of route L4 en L50 erin voor kwamen… en ja hoor we konden weer verder, mooie route die we voornamelijk met team Rock & Rally hebben gereden. Van Duitsland via Luxemburg en Belgie en weer terug naar Duitsland later op de dag om uiteindelijk weer in Nederland te eindigen maar dat was pas later op de avond. Terug naar nu… Deze route eindigt in Clervaux Luxemburg. Prachtig stadje. We melden ons af bij de organisatie en krijgen een nieuwe opdracht. Coördinaten met de opdracht kies voor de route N 68. Voor de tweede keer vandaag brengt de route ons naar een formule 1 circuit. Dit keer komen we uit op Franchorchamps. We maken foto’s aan het begin van het circuit en bellen weer met de organisatie. Een deel van de teams besluit naar het hotel te gaan en de gezelligheid op te zoeken, wij nemen een nieuwe opdracht aan. Rijd de ideale tijd naar een volgend coördinaat. De avondschemering valt in, prachtige mooie lucht zien we onderweg en vanaf deze camperplaats krijgen we de opdracht naar het hotel terug te rijden. Onderweg in Vaals is de carnaval vol aan de gang… we springen op een rotonde uit de auto om op de foto te gaan met een aantal carnavalgangers .. dikke pret …Om 19.30 arriveren we in het hotel en mogen we direct aanschuiven aan het heerlijke diner.

Een gezellige avond volgt tot de late uurtjes… immers morgen uitslapen (tot 8 uur haha).. We hebben een gezellige groep, de (lokale) wijntjes vloeien rijkelijk… Uiteindelijk is het dan toch bedtijd …

Zondagochtend ontbijt … en tevens de uitslag. We hebben zaterdag de dag etappes bij elkaar opgeteld , het beste gedaan.. en dat maakt dat we in het totaal klassement ook als eerste zijn geeindigd… Joehoe! We kunnen het dus nog steeds .. na een paar jaar corona stilte hebben we weer geproefd aan rally rijden en de koorts zit er nog steeds…

We kijken terug op een heerlijk lang weekend rijden, gezelligheid, sportiviteit, competitie, humor, lekker eten en prachtige routes… Dank organisatie voor het organiseren, dank lezers voor het helpen in de hulplijn en de support. Zonder jullie is rally rijden lang niet zo leuk!

En we hebben dit natuurlijk met name ook gedaan voor een goed doel, Stichting Ambulance wens. Willen jullie alsnog doneren, dan kan dat via deze link …… Wij zijn blij dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan deze stichting zodat een aantal wensen van terminale patiënten in Nederland kunnen worden vervuld!

Tot een volgende rally trouwe lezers en volgers! 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.