Plakken en föhnen… of andersom – week 49

Sinterklaas heeft het land verlaten, gelukkig zonder Expeditie Noordkaap rijders. Althans voor zover wij de deelnemers kennen. Alhoewel…. Eén van de deelnemers lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Kan iemand even de coördinaten Noorderbreedte 51.8496937 Oosterlengte 5.7933917 en ETA dinsdag 20 december 19u doorgeven aan Peter? We hebben werkoverleg 😀
Maar goed… .de Sint heeft het land verlaten op Amerigo, alias Slecht weer vandaag. En slecht weer was het zaterdag zeker….. Ilse werd er helemaal chagrijnig van….geen wonder met het temperatuurverschil van een week geleden. Maar ik dwaal af… Met de Sint uit het land staat de Kerstman namelijk alweer te wachten. En dat hebben we geweten, terwijl Mariah Carey en Wham uit de radio knallen, vliegen de kerstballen en spuitsneeuw door het beeld op social media. Kerst liefhebber of niet, je moet het gewoon slikken.

Week 49 was ook de week dat de Noordkaap Challenge van 3FM Serious Request vertrok naar de het koude noorden. Zo kunnen we alvast een beetje afkijken wat ons te wachten staat. Speciale aandacht natuurlijk voor het dames team De Santies. Volgens het artikel in de Telegraaf zijn extra strings en sokken essentieel. Hmmmm of dat genoeg is hangt volgens ons sterk van de aanwezigheid van andere warmte bronnen….. Voor de zekerheid nemen we toch onze lange warme wollen thermo onderbroeken mee 😉.

En wat deden wij week 49? Begin van de week stond voor Ilse vooral in het teken van werken. Na drie weken tropisch Curaçao was het even wennen aan de kou en het werkritme. Lange dagen, werk inhalen en vooruitkijken naar het einde van het jaar. Ik deed het wat rustiger aan en genoot onder andere van de warmte van de löyly sessies in Almere op donderdag. Een nieuwe en soms verrassende ervaring…. Nog nooit in een sauna geslagen met berkentakken 😳

Tussendoor praktische afspraken gemaakt met de sponsor van het camerasysteem en zijn we in overleg met een betalingsplatform. Zij willen graag een betaalbutton voor ons regelen, mogelijk lopen we tegen technische beperkingen aan omdat ze geen stichting zijn. Als iemand alternatieven weet, dan horen we het graag!

En dat komen we aan bij zaterdag. Al vroeg op pad om van alles te regelen voor de rally. Eerste halte Wijchen om Ilse op te pikken. Kop koffie, auto wisselen en met de Audi door naar Almelo naar Ravenswaaij Visuals. Wij mogen Yvo Ravenswaay voorstellen als onze video editor, aan hem de onmogelijke taak om een leuk en vermakelijk vlog te maken op basis van de door ons aangeleverde info. Uiteraard hebben we hem eerst een Non Disclosure Agreement laten tekenen…. Want twee vrouwen 24/7 in een auto…. Wij bevestigen alle vooroordelen…. Nooit stil en het gaat bijna altijd over mannen…. Hopeloos dus…..
En als we dan toch in het hoge noorden zijn, dan kunnen we wel gelijk even door naar collega Janneke, als drie RaboGirls even kunnen bijkletsen.

Halte drie was de bestickeraar alias collega rally rijder….. Tja, dan moet je maar niet je plakkunsten op de groepsapp tonen Erik 😆. Enne… we waren echt van plan om de auto te wassen, helaas was de wasstraat dicht…..En die spuitcabines, daar wordt de auto misschien wel schoon van, maar dan zitten wij onder de smurrie…Gelukkig was er van concurrentiestrijd vooralsnog geen sprake, auto werd gewassen en de stickers geplakt en geföhnd of was het nou andersom? De stickers van de voedselbank zitten er superstrak op . Dank je wel! Na een heerlijke Chinese afhaalmaaltijd bij Huize Brink vertrokken wij richting Wijchen. De dag afgesloten met Soof 2, buggles met kruidenkaas en een schaterlach. En dan zit de week er weer op….


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.