A’j Twents könt proat’n, mö’j ’t nie loatn! – Week 1

Na een mistige start van 2017 en een drukke nieuwjaarsdag dwars door Nederland, vol met familiebezoek en de jaarlijkse nieuwjaarsbrieven,  begon ik de eerste ‘werk’ dag  vroeg. Rond 6 uur vertrok ik richting het noorden voor de grote auto wisseltruc. Ik ruilde mijn auto in voor de Audi van Ilse, want er werd namelijk een bakkie in de Audi geplaatst. En omdat wij eigenlijk geen idee hebben van wat we precies nodig hebben, kregen we hulp van Erik. Na ruim een halve dag reed ik, met apparatuur én geweldig grote antenne, de A50 weer op richting Ilse en schrok ik me rot van alle pratende vrachtwagenchauffeurs….. Mission accomplished, het werkt 🙂

Ondertussen was Ilse op deze 2 januari druk bij de notaris voor de overdracht van haar nieuwe huis. Nog een paar weken klussen en het paleis is klaar.

Verder was het de week van de jacht op de logo’s. Alle potentiële sponsoren en al toegezegde sponsoren werden gemaild en gebeld. Logo’s in EPS-formaat vlogen onze mailbox in. Bijna dagelijks kregen wij een concept bestickering doorgemaild van de CompuColor. Top hoe ze al onze wensen en die van onze sponsoren weer verwerkt hebben. Week 2 gaan alle stickers erop…….we kunnen bijna niet wachten!!!

In het nieuwe jaar kwam ook onze mascotte om de hoek kijken. Hopelijk brengt hij ons nog meer sponsor- en donatiegelden alsook een behouden reis. Aan onze lezers de eer om met een passende naam te komen. Laat jullie suggesties achter in een reactie! Kunnen we gelijk eens zien wie ons blog eigenlijk allemaal leest 😉

En dan de lange lijst met automaterialen. Een deel stond al klaar van vorig jaar, zoals de luchtkrik van Frank, vloeistoffen voor de auto verzorgd door Paul, gereedschappen uitgeleend door Eddy & Gonny Hilgers en bandenplakset van Autobedrijf de Munnik. De ontbrekende onderdelen zijn doorgegeven aan Paul. Gelukkig mogen we rekenen op de expertise en kwaliteitsproducten van onze sponsor Brezan. Super!

Hoewel de winter soms nog heel ver weg lijkt met filmpjes van atletische dames aan subtropische zwembaden heeft Koning Winter in het noorden toch echt zijn intrede gedaan met temperaturen in Kiruna -32, Tromso -12 en Kittilä -32 en Munio -38. Gelukkig is de laatste warme teamkleding ook binnen, een superfijne fleece met Noorse vlag en bijna lichtgevend roze zodat we niet over het hoofd gezien worden…. Bijna dagelijks zijn wij helemaal matching…. Tot aan de schoenen 😉

En dan is het zaterdag…. Zaterdag 7 januari, de informatieavond van Expeditie Noordkaap, georganiseerd in ’t Zwaantje in Lichtenvoorde. Aangezien het voor mij bijna 2,5 uur rijden is naar het pittoreske Lichtenvoorde, maakten Ilse en ik er een weekend van. De andere 2 bevriende teams zouden ook eerder richting het noorden rijden zodat we vooraf met elkaar wat konden eten. Goed gepland dachten wij……

Zaterdag ochtend…. Code geel, oranje, code rood. “ga niet de weg op, blijf thuis” was het advies …… Prachtige weersomstandigheden om in de sfeer van de Noordkaap te komen, alleen waren niet alle auto’s (en vliegtuigen) al helemaal geprepareerd voor dit winterse weer. Rond 13u vertrok ik dan toch op m’n zomerbandjes richting Wijchen om de eerste lading automaterialen al in de Audi te zetten en samen door te rijden. Team 2 “As Hot As Ice” ruilde nog snel van auto en wisselde banden en team 10 CP2 Fieldmarketing….. tja team 10… De helft stond in Valencia zonder vliegtuig, terwijl de andere helft waarschijnlijk het EK darts heeft gekeken in plaats onze groepsapp heeft gelezen….. Om een lang verhaal kort te maken, de heren kwamen rond acht uur toch nog in Lichtenvoorde aan.

We gingen dus eten met vier in plaats van zes. Glibberend over de klinkertjes probeerden we Spijs- en wijnlokaal Markant te bereiken. Na een half uur schaatsen over de weg kwamen we wonder boven wonder zonder gebroken benen aan in het restaurant. Heerlijk gegeten en tips en trics ingewonnen van oud-deelnemer en eigenaar Jesse. Tnx.

En dan kan de informatieavond beginnen. We krijgen instructies voor het bepalen van de ideale tijd én voor de ideale afstand! Een extra dimensie in vergelijking tot vorig jaar. Daarnaast kunnen we dagelijks bonuspunten verdienen met puzzelen, we gaan onze back office weer hard nodig hebben. Binnenkort wordt de groepsapp weer geïnstalleerd. Jullie doen allemaal weer mee toch?

Wij zijn ook weer live te volgen vanaf 29 januari via deze link.

Na de instructies werden teamfoto’s en groepsfoto in stijl gemaakt, inclusief levensechte Rudolf. Daarna konden we aan de borrel….. Naar mate de avond vorderde, verstonden wij er steeds minder van…. Jorg, zorg je voor ondertiteling eind januari???

Zondag het weekend afgesloten met een heerlijk ontbijt en daarna weer richting huis. Nog maar 3 weken!!!!!!!!!!!

 

2 gedachten over “A’j Twents könt proat’n, mö’j ’t nie loatn! – Week 1

 1. Leuk stuk Esther/ dames!
  Volgens Indy past Henk het beste bij jullie mascotte… Henk.het Hendier….😂😂😂
  Ik deel m vast even met jullie omdat ik er enorm om moest lachen… maar ga nog even nadenken over een alternatief!
  Succes weer met de rest vd voorbereiding!
  X Petra

 2. Mijn ‘inzending’ voor de mascotte is FiCo (de 1e twee letters van ‘Fire’ en ‘Cold’. Ik vond CoFi minder catchy klinken hahaha).

  Of VoBa (i.v.m. VOedselBAnken.nl).

  Mocht me nog wat anders te binnen schieten dan zal ik het wel posten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.