Googelen met cijfers en Googlen met kaarten en coördinaten – Week 2

Aan het einde van week 2 hebben we nog precies 14 dagen te gaan!!! Het begint nu echt te kriebelen!!! Gisteren is de ScanCoveryTrail gefinished en de Arctic Challenge vertrokken, een drukke tijd van en naar de Noordkaap. We proberen deze organisaties zoveel mogelijk te volgen en zien naast prachtige beelden van sneeuw, elanden en noorderlicht, ook heel veel misgaan….. En om eerlijk te zijn…….daar worden we soms best zenuwachtig van…….Komende week volgen wij in ieder geval team 14 Lady’s First, kijken of we nog wat tips en trucs van hen kunnen afkijken 😉 Succes dames!!!

En wat deden wij in week 2 van 2017? Ik ging aan de slag met de instructies voor de berekening van de ideale tijd én afstand. We zullen jullie vast meenemen in de berekening, zodat jullie thuis kunnen meerekenen.

Ideale tijd en afstand worden bepaalde door de volgende drie navigatie programma’s, ingesteld op vertrektijd 01/03/2017 9u:

De ideale tijd is het gemiddelde van de som van deze systemen, op basis van de door het systeem gekozen route. Voor Googlemaps moeten we tevens rekenen met het gemiddelde van de kort en lang versie. Technisch verhaal dus…… We gaan ons best doen!!! Vrijwilligers om mee te rekenen, mogen zich melden!!!!

We hebben deze week ook de groepsapp hulplijn opgestart. Bijna 150 familieleden, vrienden, collega’s, studiegenoten en kennissen hebben we samengebracht in één grote hulplijn. Mocht je er ook bij willen zijn, geef ons een seintje!! En aanvullend hebben we een hulplijn Noorwegen en Zweden. We zoeken nog hulplijn Finland, Litouwen, Letland, Estland, ….. en wie weet voor waar nog meer?

Ilse was vooral druk met de auto… Want, jullie hebben het waarschijnlijk al gezien, de bestickering zit erop… Nou ja, bijná heel de bestickering. Gelukkig werden wij in meervoud door Expeditie Noordkaap organisatieleden erop gewezen dat we nog niet compleet zijn 🙂 . Tnx, jullie zijn geslaagd voor onze test 😉

Voor de komende week werden nog de nodige afspraken gemaakt… Onderhoud bij Audi Centrum Amsterdam inclusief winterklaar maken en updaten van het navigatiesysteem. Afronden van de bestickering bij CompuColor… ja ja het komt echt goed. Installeren van de dashboard camera van Lescam… als dat maar goed komt, we zullen ons proberen te gedragen…..

De laatste bestellingen werden geplaatst…..zoals noodfakkels. Volgens de beschrijving tot kilometers ver te zien…. Stiekem hopen we deze toch niet nodig te hebben en kunnen we de laatste avond een vuurwerk show afgeven 😉

Terwijl het ene team een kleurrijke carnavalsoutfit aan het uitzoeken is, heeft Ilse nog even een mooie warme winterjas gescoord, in de camouflagekleur wit, wie weet kunnen we ongezien nog wat afluisteren bij de concurrentie…

En dan moet ik natuurlijk ook nog de witte wereld van deze week vermelden. Terwijl het tot een heel dun laagje bleef in het Belgische land, kreeg ik mooie foto’s door van omgeving Wijchen, waar toch een paar centimeter meer bleek te liggen. Sommige foto’s suggereerden zelfs 20 cm of was het nou 20 mm Ilse? Je kon er in ieder geval hele creatieve en aaibare sneeuwpoppen mee maken 🙂

Ook zetten we vanaf deze week onze talrijke sponsoren in het zonnetje! Want zonder hen is deze rally voor Voedselbanken Nederland lang niet zo succesvol! Eén van onze sponsoren Carré Makelaars heeft zelfs een prijsvraag uitgeschreven. Nieuwgierig? Kijk hier.

 

 

 

 

 

1 gedachte op “Googelen met cijfers en Googlen met kaarten en coördinaten – Week 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.