Dag 7….. kilometers vreten

Vroeg dag in Umea, Zweden….. 6 uur op, 7 uur ontbijt, een heerlijk ontbijt. Ilse nog steeds hondsberoerd ondanks alle medicijnen en het geweldige bed in dit prachtige hotel. Want wat is dit een prachtig gebouw met waanzinnig mooie kamers.

We hebben overigens gister een vijfde plek behaald. Totaal klassement nog steeds 4 en we doen er alles aan om nog naar het podium te rijden, echter de concurrentie doet het ook heel goed.

We zitten nog heel ver van huis (2000 km van Lichtenvoorde), dus schatten we in dat we veel, heel veel kilometers gaan maken. We verzamelen in de parkeergarage van het hotel en krijgen weer onze opdrachten om tot coördinaten te komen. Vijf stellingen en we moeten aangeven hoeveel er juist zijn. Aangezien we in de parkeergarage maar heel beperkt Wifi hebben, lopen Marc en Esther naar de ingang van de parkeergarage. Na wat gegoogeld te hebben, zijn we bijna zeker….. Bijna is echter niet helemaal…. Rick van team 2 stelt voor als eerste te bellen. Hun klassement is het minst rooskleurig en hij wil het risico lopen voor ons. We zijn hem dankbaar, het antwoord was niet juist. Marc van team 10 en wij bellen naar de Back Office met het juiste antwoord. Het eerste coördinaat leidt ons naar Avesta, een rit van zo’n 600 kilometer in een kleine 7 uur. Dat kan niet anders dan veel over de snelweg zijn, dus we moeten ons een beetje wakker houden… Ilse rijdt het eerste stuk van zo’n  2,5 uur terwijl Esther het rekenwerk naar de ideale tijd voor haar rekening neemt. Wel grappig om te zien dat we ’s ochtends allebei steeds meer in een soort routine raken. Ilse trapt altijd letterlijk de dag af, terwijl Esther rustig wakker wordt achter de Excel tabellen…… Na 2,5 uur sturen geeft Ilse het stuur over aan Esther en begint met blog 6. We beseffen ons dat het morgen alweer voorbij is… Maar we besluiten volgend jaar hoe dan ook weer samen op pad te gaan, destination unknown yet….

De rit wordt over de snelweg vervolgd, kilometers rijden we langs de Zweedse kust naar het zuiden. De sneeuw verdwijnt steeds verder en we rijden op ‘gewoon’  asfalt zonder sneeuw en ijs. Jammer….. totdat we het binnenland indraaien, gelijk zijn de bomen weer wit en we rijden weer in een prachtig winter wonderlandschap.

Jullie hebben al eerder gelezen dat we een bakkie aan boord hebben, waarop we niet altijd even goed bereik hebben.… regelmatig verstaan we elkaar niet of horen wij alle moppen van de mannen, echter hebben zij het idee dat wij hen niet horen… Geeft wel hilariteit aan boord… We horen de mannen vandaag praten over navigatiesystemen die de weg kwijt zijn….. Gelukkig hebben wij spiksplinternieuwe navigatiesystemen aan boord, met dank aan onze sponsoren TomTom en Audi Centrum Amsterdam, onze weg loopt niet door het bos J. Of toch een heel klein beetje?????

Tegen half drie bereiken we Avesta en bellen we met Back Office voor het nieuwe coördinaat, dit is tevens het eind coördinaat voor deze 7e dag. We overnachten in Lund, Zweden, ruim 700 kilometer verder. En wat doen we dan allemaal als we een nieuw coördinaat ontvangen????

Voor het berekenen van de ideale tijd en afstand moeten we de voorkeursroute van drie verschillende online systemen hebben en hier het gemiddelde van berekenen. De laptop gaat dus als eerste open. De afgelopen dagen hebben we in 95% van de gevallen TomTom gevolgd en dus wordt deze route vanuit de laptop naar het navigatiesysteem verzonden….. Waar zouden we zonder de Mifi van Droam……

Vervolgens gaan we kijken of er verschillen in de routes zitten en of we delen van de route eventueel via een andere route en/of navigatiesysteem moeten rijden. Om onderweg niet helemaal afhankelijk te zijn van de TomTom worden de routes ook ingevoerd op de Garmin en in het Audi navigatiesysteem. Deze systemen werken echter op coördinaten op graden in plaats van de decimalen en dus worden de coördinaten via een app ongevormd tot graden.

Als alles is ingevoerd gaan we kijken of de ETA’s (verwachte aankomsttijden) overeenkomen met de ideale aankomsttijden, kijken we of er geen elanden op de wegen staan en hoeveel tijd we kunnen koffie drinken J ( we krijgen namelijk een half uur pauzetijd per dag) …. Na al dat gereken in Excel begint de schoonmaakronde van de auto. Vandaag geen ijshakken uit de wielkasten, maar na zo’n 600 km op de Zweedse snelwegen kunnen we nauwelijks meer wat zien door de achter- en zijruiten. Die worden dus even gepoetst…. En daar is het ene team handiger in dan het andere, toch Rick? Marc?

En dan kunnen we weg! Al snel begint de schemer in te vallen en in het donker komen we wegwerkzaamheden van 21 km tegen, er lijkt geen einde aan te komen….. Als we eindelijk weer gas mogen geven, maakt de regen plaats voor sneeuw…. Terwijl er meerdere teams blijven doorrijden, besluiten wij samen met team 02 dat het tijd is om even wat te ontspannen en te eten. Rond 18u zitten we gezellig bij de McDonalds in Motala…. Een zaterdagavond rond etenstijd bij de McDonalds… geen kip te bekennen….

En dan de laatste 400 kilometers. Ilse houdt zich flink maar is echt goed ziek, Esther rijdt naar het eindstation. Onderweg nog één stop om te tanken, diesel voor de auto en koffie voor de rijders. En dan snel weer de snelweg op, volgens Back Office té snel…. Terwijl onze navigaties GPS snelheid van 123 kilometer aangeven rijden we volgens Back Office 129 km per uur…. Helaas, de gele kaart is binnen….

Gelukkig hadden we vandaag ook genoeg lol met de Back Office. We hadden ze ’s ochtends al verrast door een taart te laten bezorgen als dank voor de goede organisatie en de steun aan het begin van de week!!!!!! Daarnaast hadden alle teams vandaag als extra opdracht om raadsels naar de back office te versturen. Hebben ze daar ook wat te doen 😉 . Gelukkig hebben wij een super hulplijn, dus al snel was Esther de raadsel van de hulplijn aan het doorsturen naar de back office en visa versa….. soort van doorgeefluik…

Ongeveer een uur voor het einde gaan we opnieuw rekenen, we komen kilometers tekort maar hebben maar weinig extra tijd over. Dan maar even een stukje heen en weer op de snelweg… Dus nee, trouwe volgers, we zijn soms niet de weg kwijt maar rijden bewust de andere kant op… Daarna richting hotel en daar maken we de laatste blokjes rond het hotel voor de laatste kilometers. Tegen elf uur zetten we de auto stil en duikt Ilse haar bed in…. Ziek ziek ziek…. Esther schuift nog aan voor het diner. Een lange dag met veel kilometers, morgen alweer naar huis….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.