Dag 9….. the day after

Maandag ochtend in Lichtenvoorde city…… Na een nacht van bijna 12 uur (!!!) rollen we uit ons bed richting ontbijt. Verse broodjes, yoghurt, fruit en een heerlijke cappuccino. De rally van 2017 zit er weer op…. Wat een prachtig avontuur, zoveel gezien, zoveel gedaan!

Allereerst een dikke mercie aan de back office! 24 op 7 bereikbaar voor alle mogelijke en onmogelijke vragen die wij konden verzinnen. Wij dachten dat ze ons niet meer konden horen na acht dagen & nachten en tientallen telefoontjes & appjes, maar ze zeggen dat ze het zelfs gezellig vonden… We zullen ze maar op hun woord geloven 🙂

Daarnaast wil ik het volledige team van de organisatie ook bedanken voor de steun aan het begin van de week. Even een momentje uit de race, even tijd voor een kop koffie, even stilstaan, even in gedachten….. Een dag met een lach en een traan met lieve mensen om mij heen. Dank om dit mogelijk te maken!

En dan hebben we natuurlijk ook nog alle supergave activiteiten die de organisatie voor ons had geregeld. Zo gingen we sneeuwscooters tegen de Russische grens met als bonus het Noorderlicht. Mochten we genieten van verse King Crab in een tipi tent. Vlogen we met een hovercraft over een bevroren meer, ging het gas erop in ijskarts en speelden we met gas en handrem tijdens het ijsdriften. En dat allemaal in acht dagen waarin we ook nog eens exact 86 uur en 55 minuten hadden moeten rijden en precies 6.734 kilometer hadden moeten afleggen….. Jullie hebben allemaal kunnen lezen dat dat niet helemaal gelukt is… iets met ‘schipper mag ik overvaren’ … of toch niet….

En dan willen we natuurlijk ook bij deze onze talrijke sponsoren bedanken, want zonder hen was dit alles niet mogelijk geweest!!! Inmiddels loopt de teller richting de 5.000 euro voor Voedselbanken Nederland en komen er nog dagelijks mooie bedragen binnen. Blijf dat vooral doen lieve volgers!!!!!!!!!! Ons rekeningnummer staat tot eind maart open voor alle mooie donaties!!!!

Maar dan zijn we er nog niet. Ook dit jaar weer een bijzonder dankwoordje voor onze lieve collega concurrent rally rijders Erik & Rick van team 02 en Marc & Peter van team 10. Ook dit jaar weer genoten van jullie gezelschap, jullie humor, steun, concurrentie en nog veel meer. Dank jullie wel dat jullie het (weer) aandurfden om met ons op pad te gaan 😉 !

En natuurlijk ook een dikke knuffel aan het thuisfront die ons ieder jaar weer voor een week laten gaan en alle voorbereidingen met ons meebeleven. En last but not least…… mijn allerliefste vriendin en teammaatje Ilse, blind vertrouwen, lachen, gieren, brullen maar ook een serieus gesprek. Gouden team! Een prachtige 4e plaats! We hebben het weer gehaald! Op naar volgend jaar!!!

Oke… voordat de tranen komen, toch nog even terug naar maandagochtend. Na het ontbijt de tassen weer in de auto en we rijden richting Asten waar mijn auto bij de garage staat… die hadden we vorige week toch niet nodig. Helft van de spullen worden overgegooid en voor het eerst in acht dagen rijden we ieder een andere kant op. Ik ga in Amsterdam afscheid nemen en Ilse rijdt weer richting het noorden om onder de wol te kruipen met – wat later blijkt – een fikse longontsteking.

Vanaf Amsterdam wordt aan het eind van de dag ook door mij de reis naar huis ingezet. Ik mag nog even genieten van de prachtig lange files op de A2, even wennen dat er andere objecten op de weg staan dan rendieren…… En dan is op maandagavond toch echt iedereen weer thuis, omringd door onze dierbaren, en gaan we de komende – laatste vrije – dagen gebruiken om het ritme van het dagelijkse leven weer op te pakken. Werk, studie, huishouden…. we zijn er acht dagen even aan ontsnapt… Nog 50+ weken en dan mogen we weer!!!!!!!!! Waar denk jij dat wij heen gaan??????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.